Prešov

Zamborský dostal cenu primátora

Dlhoročný člen Slovenského syndikátu novinárov, profesionálny fotoreportér Viktor Zamborský prevzal z rúk Pavla Hagyariho Cenu primátora mesta Prešov.

Stalo sa tak priamo na výstave PRESSOV PAPARAZZI II v cukrárni Victoria v Prešove, na ktorej prezentuje svoje fotografie 18 novinárov a fotografov z Prešova a okolia. Viktor Zamborský (55) má na jej samostatnú kolekciu Podvodný svet.

Cenu získal za „mimoriadny prínos v oblasti reportážnej fotografie a reprezentáciu mesta Prešov doma i v zahraničí“. Primátor Pavel Hagyari uviedol:Viktora mnohokrát nevidno, ale je to jedna z najvýznamnejších osobností posledných desaťročí v meste Prešov. Je skvelé, že máme takého úžasného odborníka a ja sa smejem, že poslanci a primátori prichádzajú a odchádzajú, ale Viktor zostáva“.

Svoju prvú fotografiu uverejnil V. Zabmorský v roku 1979. V poslednom čase sa venuje aj potápaniu a foteniu pod vodou. Blahoželať jubilantovi prišiel aj riaditeľ spoločnosti VINCI Park Slovakia Mário Grega, ktorá fotografov a novinárov v Prešove podporil pri realizácii fotovýstavy.

(frk)

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore