Tlačové správy

Knihovníci odmeňovali čítajúcich

Knihovníci Verejnej knižnice Jána Bocatia (VKJB) v závere týždňa pátrali v uliciach Košíc, kaviarňach, čakárňach, obchodných centrách a hľadali čítajúcich ľudí. Zapojili sa do celoslovenskej akcie Knižničná hliadka, ktorá bola počas Týždňa slovenských knižníc.  Aktivitu podporilo viac ako 90 slovenských verejných knižníc, v metropole východu to bola VKJB.  Košická hliadka oslovovala milovníkov kníh a priaznivcov čítania, pričom „prichytených“ pri čítaní prekvapila odmenou.

Podujatie bilancuje „hliadkujúci“ zástupca riaditeľky Ján Šimko: „Na začiatku pochôdzky sme objavili dievčinu s elektronickou čítačkou v čakárni vlakovej stanice. Viacerí ľudia čítali časopisy a noviny. My sme však pátrali po tých, ktorí si vybrali náročnejšiu cestu a boli zahĺbení do knihy. Zaujímali nás aj tí, ktorí si knihu niesli v ruke. Bol ním aj pán s knihou o Včielke Maji. Objasnil, že je to darček zo služobnej cesty pre dcérku. Aj jeho sme odmenili. Lebo rodičia, ktorí vedú svoje deti k čítaniu, si to zaslúžia.“ Darčeky od hliadky VKJB milo prekvapili aj čítajúcu pani v čakárni u lekára. Potešil sa im tiež manželský pár, ktorý knihu niesol ako dar svojmu známemu. „V závere hliadkovania sme odmenili aj dvoch priaznivcov kníh, ktorí si krátili čas čakania na autobusovej stanici. Celkovo sa nám podarilo „vypátrať“ sedem ľudí,“ doplnil Ján Šimko.

DSC_0153

Piati šťastlivci získali od hliadky extra bonus v podobe bezplatného ročného členstva vo Verejnej knižnici Jána Bocatia v Košiciach. Uplatniť si ho môžu v niektorom z pracovísk knižnice – v centrálnej požičovni na Hviezdoslavovej 5, hudobnom a regionálnom oddelení na Hlavnej 48, či v pobočkách na sídliskách KVP, Terasa, Furča, Nad Jazerom, v Šaci a Barci. Preukaz oprávňuje držiteľa využívať služby vo všetkých pracoviskách knižnice.

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore