Tlačové správy

Moyzesova sa premení na korčuliarsku trať

In-line korčuliari sa opäť môžu tešiť! V rámci druhého ročníka športového podujatia Inline Open sa budú môcť tri mesiace korčuľovať na jednej z najfrekventovanejších ciest Košíc – Moyzesovej. Každú nedeľu ju na hodinu a pol uzatvoria len pre nich.

Korčuliari, ale aj cyklisti, skejteri, kolobežkári či bežci budú môcť využívať štvorprúdovú ulicu od križovatky pred Domom umenia po križovatku na Bačíkovej ulici. Ideálny povrch a prázdnu ulicu využila minulý rok tisícka detí i dospelých, aj preto sa Mesto Košice rozhodlo, že z podujatia urobí tradíciu. Tento rok sa budú môcť športovo vyžiť v termíne od 17.júna do 30.septembra každú nedeľu od 14.30 hod. do 17.30 hod.

S myšlienkou na prvý ročník tejto športovej udalosti prišiel minulý rok Košičan, spevák a nadšený korčuliar Igor Timko, ktorý ho slávnostným prestrihnutím pásky otvoril s primátorom mesta Košice Richardom Rašim. Spolu s poslancom NR SR Ottom Brixim ho otvoria aj tento rok, 17.6.2012 o 15:00 hod.

„Áut v našom meste neustále pribúda, preto som rád, že ľudia využívajú aj iné formy dopravy, ktoré sú ekologické a pomáhajú udržať fyzickú aj psychickú kondíciu človeka. Sám som aktívny športovec, preto som privítal túto myšlienku. Premeniť rušnú a frekventovanú ulicu na raj pre korčuliarov je jeden zo spôsobov, ktorým prispievame k zdravšiemu mestu a zdraviu nás, jeho obyvateľov,“ povedal Richard Raši.

Uzávierka a obchádzka bude vyznačená dopravným značením a zariadením. Pravidelná autobusová doprava MHD bude riešená po náhradnej trase na Kuzmányho ulici.

* * * * *

KONTAKT: hovorkyňa mesta Košice

PhDr.Martina Viktorínová, M.A. +421 918 937 372,

martina.viktorinova@kosice.sk

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore