Tlačové správy

Cena potulného rytiera

Rok 2014 bol pre firmu DeutschMann novým medzníkom, čo sa jej aktivity v rámci dobročinnosti týka. Práve vtedy padlo rozhodnutie, že firma začne udeľovať „Cenu potulného rytiera“ osobnosti, ktorá žije podľa rytierskych pravidiel a pomoc druhým je pre ňu základnou cnosťou a životným krédom. Toto ocenenie môže získať človek zo Slovenska a vôbec nie je dôležité, aby bol v akomkoľvek spojení s firmou DeutschMann. Najdôležitejšie je, aby za ním bola viditeľná práca na poli pomoci iným, ktorá môže byť inšpiráciou pre ďalších nasledovníkov.

Táto cena je každoročne udeľovaná na kultúrno-spoločenskej akcii pre obchodných partnerov, ktorú firma organizuje koncom roka. V roku 2016 bola Cena potulného rytiera udelená pánovi Radoslavovi Drábovi, ktorý celý svoj doterajší život venoval práci s deťmi z detských domovov v rámci nadácie Úsmev ako dar.

Na Slovensku je veľa bezmenných rytierov, ktorí by si zaslúžili úctu a pozdvihnutie ich činov. Preto by firma DeutschMann rada vyzvala verejnosť, aby sa zapojila do dobrej veci. Ak niekto registruje aktivity, ktoré sú hodné tohto ocenenia, vedenie firmy by bolo vďačné, keby mali o takomto človeku informáciu. Možno práve Vami odporúčaný kandidát sa stane nasledujúcim „potulným rytierom“.

Vyzývame Vás, aby ste nám na etika@deutschmann.sk dali vedieť, ak vo Vašom okolí existuje niekto, kto si takéto uznanie zaslúži.

Firma DeutschMann je na slovenskom trhu 16 rokov. Za ten čas sme dosiahli viaceré úspechy a kvalitou služieb sme si otvorili dvere pre spoluprácu do svetových značiek, akými sú Ferrari, Lamborghini, Audi, Volkswagen, Bentley a iné. S postupom času si vedenie firmy začalo uvedomovať, že s dosiahnutým úspechom je potrebné zodpovedne naložiť. Čím výraznejšími sme sa v chudobnom regióne stávali, tým viac bola na nás upieraná pozornosť verejnosti. Vedomie, že sa stávame vzorom zaväzovalo. Od samého začiatku bola dobročinnosť a podpora „slabých“ súčasťou našej politiky. Bola zakotvená aj vo vnútrofiremných pravidlách, čo nie je v komerčných firmách úplne bežné. Výpočet akcií, ktoré naša spoločnosť podporila by bol veľmi dlhý. Rozhodnutie čo podporiť bolo spočiatku len na majiteľoch, no postupom času sa do toho začali zapájať aj jednotliví zamestnanci firmy. Prichádzali s nápadmi, ktoré boli realizovateľné. Zrazu to bola aj ich pomoc, ku ktorej sa hrdo hlásili.

Kontaktná sosoba: 

Iveta Pačutová, riaditeľ pre ľudské zdroje

Email: personalistika@deutschmann.sk

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore