Tlačové správy

Zlatá promócia prvých absolventov Prírodovedeckej fakulty UPJŠ v Košiciach z roku 1967

V stredu 26. apríla 2017 sa na Prírodovedeckej fakulte UPJŠ v Košiciach uskutočnila Zlatá promócia prvých absolventov Prírodovedeckej fakulty UPJŠ v Košiciach z roku 1967. Podujatie sa uskutočnilo v rámci Prírodovedeckých dní 2017.

Pred 50 rokmi prvý dekana Prírodovedeckej fakulty Akademik Vladimír Hajko v Historickej aule rektorátu UPJŠ v Košiciach udelil diplom o ukončení štúdia magisterského štúdia.

Po 50 rokoch sa 12 absolventov znovu vrátilo do rovnakých priestorov a pred promočným kolégiom svojej Alma Mater im bol slávnostne udelený diplom Zlatej promócie.

„Úprimne sa teším, že ste z rúk pána dekana prevzali diplom Zlatej promócie, ako vôbec prví absolventi našej Prírodovedeckej fakulty. Prírodovedeckej fakulte chcem poďakovať za prípravu zlatej promócie a zároveň jej blahoželám k faktu, že sa stáva druhou fakultou našej Alma mater, ktorá pôsobí v našom vzdelávacom priestore už tak dlho, že môže zahájiť tradíciu  vzdania úcty svojim absolventom formou zlatej promócie,“ uviedol v slávnostnom príhovore rektor UPJŠ v Košiciach prof. RNDr. Pavol Sovák, CSc.

„Veľmi si vážime, že ste opäť prišli na svoju Alma Mater, rozhodli sa pripomenúť obdobie vášho profesijného života, podeliť sa s nami o svoje spomienky a zážitky a opätovne nasať trochu univerzitného Genius loci – ducha miesta, ktorí je zhmotnený v tejto krásnej historickej aule alebo v Galérií osobností našej fakulty,“ zhodnotil dekan Prírodovedeckej fakulty UPJŠ v Košiciach doc. RNDr. Gabriel Semanišin, PhD.

Súčasťou Zlatej promócie bolo aj uvedenie prvých absolventov univerzity do Klubu absolventov fakulty. „Dnes ste získali členstvo v Sieni slávy Klubu absolventov Prírodovedeckej fakulty UPJŠ v Košiciach, pre našu Alma Mater je to veľká česť a veríme, že vašu priazeň budeme mať aj v budúcnosti. My vás vždy radi na našej pôde privítame. Do vášho ďalšieho života vám, želám veľa zdravia, šťastia, rodinnej pohody, veľa krásnych chvíľ strávených v kruhu vašich blízkych a nevysychajúcu studnicu životodarnej energie,“ dodal dekan Prírodovedeckej fakulty UPJŠ v Košiciach.

Do siene slávy Klubu absolventov Prírodovedeckej fakulty UPJŠ v Košiciach boli uvedení: RNDr. Gizela Bucsayová (učiteľstvo všeobecno-vzdelávacích predmetov matematika – fyzika), Mgr.  Agnesa Budayová (učiteľstvo všeobecno-vzdelávacích predmetov fyzika – chémia), Mgr.  Ján Demčák (fyzika), RNDr. Ingrid Hympánová (fyzika), Judita Janišová (učiteľstvo všeobecno-vzdelávacích predmetov fyzika – chémia), RNDr. Elena Pipíšová (učiteľstvo všeobecno-vzdelávacích predmetov biológia – chémia), RNDr. Elemír Scholtz, PhD. (učiteľstvo všeobecno-vzdelávacích predmetov fyzika – chémia), Mgr. Eleonóra Slouková (učiteľstvo všeobecno-vzdelávacích predmetov fyzika – chémia), Mgr.  Aneta Somerlíková (učiteľstvo všeobecno-vzdelávacích predmetov fyzika – chémia), RNDr.  Ladislav Šándor , CSc. (fyzika), RNDr. Peter Trenkler (fyzika), doc. RNDr.  Viola Vavrinčíková , CSc. (fyzika), RNDr.  Jozef Harakaľ (fyzika), doc. RNDr. Jozef Fiamčik, CSc. (učiteľstvo všeobecno-vzdelávacích predmetov matematika – fyzika, RNDr.  Černáková Božena (učiteľstvo všeobecno-vzdelávacích predmetov matematika – fyzika), RNDr. Ľudmila Grešová (učiteľstvo všeobecno-vzdelávacích predmetov matematika – fyzika), Nadežda Stollárová (všeobecná biológia), RNDr. Andrej Holod, CSc. (učiteľstvo všeobecno-vzdelávacích predmetov biológia – chémia).

Poznámka:

Tlačovú správu nájdete archivovanú na www.upjs.sk v časti Vzťahy s verejnosťou https://www.upjs.sk/verejnost-media/vztahy-s-verejnostou/tlacove-spravy/rok-2017/ .

Mgr. Mária Hrehová, PhD., tlačový referent a hovorca UPJŠ v Košiciach

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore