Tlačové správy

Pre malých košických futbalistov je klub viac, ako len tréningy…

My, rodičia detí, ktoré pôsobia v mládežníckych kluboch klubu FK Košice – Barca s potešením sledujeme mediálny záujem o novozaložený klub. Už menej nás však tešia  posledné články o akomsi nástupníctve bývalého VSS Košice a o možnosti prenesenia záväzkov bývalého VSS Košice  na  klub v ktorom pôsobia naše deti.

Samozrejme, FK Košice Barca poskytol útočisko takmer dvom stovkám malých futbalistov bývalého VSS  i viacerým trénerom mládeže, aby mohli pokračovať v tréningovom procese po zániku futbalového klubu. Naše deti, a preto aj my,  rodičia, sme  spolu s nimi v máji po oznámení o konci VSS Košice nevedeli prijať fakt a nechceli sa zmieriť s tým, žeby mali skončiť s futbalom, že už nebudú hrať a trénovať  so svojimi spoluhráčmi i s trénermi, na ktorých si zvykli a naviazali  v jednom klube. Verte, že pre nás rodičov sa bolo veľmi ťažké pozerať, ako malí sebavedomí futbalisti vyronili slzu, že už nebudú so svojimi futbalovými kamarátmi. Pre deti znamená klub viac ako len tréningy. Sú to kamarátstva, spoločné zážitky na turnajoch, spoločné víkendové turnaje a dokonca rodinné kamarátstva. Pre nás rodičov bolo práve kvôli našim deťom obrovským zadosťučinením pokračovanie veľkej časti mládeže i trénerov  pod značkou FK Barca. Vďaka finančnej podpore jedného z rodičov Dušana Trnku a mesačným príspevkom každého z nás, tak môžu opäť naše deti bez obáv, či zajtra bude tréning, venovať  sa futbalu. Samozrejme chceme, aby ďalej futbalovo rástli a rozvíjali sa od tých najmladších vekových kategórií  až po mužskú kategóriu.

Preto rozpačito vnímame snahy Únie futbalových profesionálov (ÚFP), ktorá žiada preskúmanie faktického nástupníctva klubu VSS, aj keď chápeme, že sa snaží domôcť svojich legitímnych nárokov. Nie je to však možné na úkor našich detí, ich trénerov a ani našej rodičovskej iniciatívy, pretože za nami nestojí a nič s nami nemá bývalý majiteľ klubu VSS a chyby vo vedení, ktoré napokon dobehli a dobiehajú aj naše deti.

Takže ostáva nám už len dodať, že ak naše deti má naozaj dobehnúť minulosť ich bývalého klubu, tak dúfame, že len v tom zmysle, že nadviažu na úspechy  VSS – a to už je úplne jedno, pod akou značkou.

Za ostatných rodičov:

Stanislav Lažo

Jozef Kačmary

 

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore