Správy SSN

Perspektíva syndikátu – mladí novinári

Syndikát otvoril dvere mladým novinárom dokorán: na jeseň reinkarnoval Klub mladých novinárov, a onedlho na to podpísal memorandum o spolupráci s najväčšou mediálnom školou – Fakultou masmediálnej komunikácie Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave.

Memorandum položilo základy strategickej spolupráci s akademickou obcou pri vytváraní predpokladov na podporu prepájania teórie a praxe pri vzdelávaní mladých novinárov a rozvíjaní ich profesijných zručností. Cieľom vzájomných blízkych vzťahov Syndikátu a akademikov je najmä:

  • na pôde SSN vytvoriť platformu pre mladých novinárov vo veku od 16 do 29 rokov s ambíciou prepájať terciárne vzdelávanie s praxou, vytvárať priestor na výmenu skúseností aj v medzinárodnom kontexte a poskytovať služby na podporu profesionálnej činnosti;
  • vytvoriť program post-sekundárneho a ďalšieho vzdelávania; a priestor na rozvoj mediálnych zručností;
  • na podporu profesionálneho rastu a kvalitu novinárskej produkcie založiť tradíciu medzinárodných novinárskych súťaží pre študentov – redaktorov školských časopisov, mladých novinárov a mladých ľudí vo veku od 16 do 29 rokov, mediálne produktívnych vo virtuálnom priestore.

Syndikát otvorí v Dome novinárov kanceláriu mladých žurnalistov, kde budú študenti stážovať, pracovať na rozvoji klubu mladých novinárov a získavať prvé ostrohy v profesionálnom mediálnom prostredí a vzťah k svojej budúcej stavovskej organizácii.

 

 

Jozef Tinka

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore