Tlačové správy

7. ročník pracovného veľtrhu Študenti & Podniky sa bude konať v Košiciach!

Slovensko-francúzsky univerzitný inštitút a Francúzsky inštitút na Slovensku organizujú každý rok pracovný veľtrh Študenti & Podniky v spolupráci s Francúzsko-slovenskou obchodnou komorou. Podujatie bude prebiehať v doobedňajších hodinách a okrem stánkov, workshopov a prezentácie podnikov sa v rámci veľtrhu uskutoční aj okrúhly stôl. Šesť predchádzajúcich ročníkov veľtrhu prebiehalo v Bratislave. Tento rok, 12. apríla 2018, sa bude veľtrh po prvýkrát konať v Košiciach a hostiteľom podujatia bude Technická univerzita v Košiciach.

Tohtoročný okrúhly stôl sa bude venovať téme profesijne orientovaných študijných programov na univerzitách: bakalárske profesijne orientované programy a magisterské programy v duálnej forme vzdelávania. Francúzski odborníci vysvetlia, ako prebiehajú tieto programy vo Francúzsku, ktoré umožňujú lepšie reagovať na potreby podnikov prípravou študentov na budúce povolanie a ich ľahšie a rýchlejšie uplatnenie na trhu práce.

Toto podujatie je určené aj študentom stredných škôl, ktorí tak budú mať príležitosť oboznámiť sa s fungovaním profesijne orientovaných študijných programov vo Francúzsku, dozvedieť sa o možnostiach štúdia vo frankofónnych programoch na slovenských univerzitách, vybrať si z atraktívnych študijných odborov, ako aj stretnúť osobne zástupcov francúzskych podnikov na Slovensku. Účasť potvrdili nasledovné podniky: Mazars, Altran, Lafarge Holcim, Bel, ISK-Colas, Kone, Lear Seating Corporation, Decathlon, Novares Slovakia Automotive, Schneider Electric,…

Nech študenti, ktorí sa plánujú podujatia zúčastniť, neváhajú prísť so svojim životopisom. Tieto podniky hľadajú šikovných spolupracovníkov a ponúkajú aj stáže.

Kontakty:

Marianna SINIČAKOVÁ  marianna.sinicakova@tuke.sk

Mária PAĽOVÁ

maria.palova@upjs.sk

Francois-Xavier MORTREUIL

francois-xavier.mortreuil@diplomatie.gouv.fr

 

 

 

VSTUP VOĽNÝ PRE ŠTUDENTOV A PEDAGÓGOV

Štvrtok 12. apríla 2018

Univerzitná knižnica TUKE

Němcovej 7, 042 00 Košice

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore