Tlačové správy

V sobotu sa stretneme na letisku Košice, miesto letenky si pripravte štartové číslo a dobrú bežeckú obuv

Jarná bežecká sezóna sa začína, na východe ju oficiálne odštartuje prestížny KOŠICE RUNWAY RUN 2018. Už túto sobotu 28. apríla 2018 sa na dráhe letiska Košice stretnú stovky bežcov a milovníkov športu. „Ide o jedinečné podujatie, pri ktorom sa uzatvára medzinárodný letecký priestor nad Košicami a ľudia sa opäť dostanú na mieste, kde im to bežne bezpečnostné opatrenia nedovoľujú,“ priblížil hlavný organizátor podujatia Marek Petráš z Rádia Košice.

Možnosť „zalietať si“ po pristávacej a vzletovej dráhe majú bežci iba v Košiciach, je to jediný beh tohto druhu na Slovensku, a to už tretíkrát. Všetci zaregistrovaní športovci budú v cieli tradične ocenení nielen dobrým pocitom, ale do ich zbierky pribudne ďalšia medaila, opäť v originálnom dizajne. Rovnako si pri prezentácii každý vyberie aj svoje technické tričko na behanie a štartovací set, v ktorom nájdu aj voucher v hodnote 20€* na letecké služby. Uplatniť si ho môže ako zľavu z celkovej ceny objednávky, a to zadaním jedinečného kódu z poukazu počas rezervácie letenky na stránke www.tripex.sk Bežci si aj tento rok môžu a vybrať trať dlhú 5 alebo 10km.

MYSLELI  AJ NA DETI A FANÚŠIKOV

Košické letisko otvorí svoje brány všetkým zaregistrovaným bežcom, ktorých  pred behom rozhýbe akčná rozcvička, ale k lepším výkonom zaručene vyburcuje aj bubnová šou – BUBONZ, či špeciálne osvetlená dráha. Pre všetkých návštevníkov, povzbudzujúcich i divákov je rovnako pripravený zaujímavý program.

Dj’s Party Rádia Košice, historická výstava leteckých predmetov „Ako nám krídla narástli“, stánok Z Košíc do sveta a mnoho ďalších lákadiel. Tešíme sa, že terminál letiska sa opäť premení na jedno veľké ihrisko, pre deti tu bude detský kútik a animátori, ktorým môžu bežci zveriť svoje deti počas behu a rodičia si slobodne užijú samotný beh,“ dodáva Petráš. Návštevníci sa na dráhu letiska síce z bezpečnostných dôvodov nedostanú, no s bežcami ich spojí priamy prenos na veľkoplošnej obrazovke.

ZÁCHYTNÉ PARKOVISKÁ I KYVADLOVKA

K dispozícii bude niekoľko záchytných parkovísk. „Pre všetkých bežcov sú zabezpečené parkovacie plochy, a to v areáli spoločnosti Faurecia, U-shin, prípadne aj priamo na letisku, na všetky spomínane parkoviská bude dohliadať Mestská polícia, Policajný zbor SR či Security letiska Košice“, uviedol Petráš. Prísť však môžete aj autobusom, kyvadlová doprava bude premávať medzi záchytným parkoviskom OC Atrium Optima a Letiskom Košice od 17.00 a do až do času, kým to bude potrebné. Bežci by mali byť na letisku s predstihom, ideálne najneskôr o 19:00 hod.

Prezentácia pretekárov a registrácia

Ak sa ešte chcete pridať k milovníkom športu aj vy, poponáhľajte sa nielen do cieľa, ale aj s registráciou – počet bežcov je aj v roku 2018 limitovaný. Registrácia je možná online (www.runwayrun.sk), prípadne na mieste prezentácie. Bežci si po registrácii vyzdvihnú štartovací balíček s číslom, technické tričko na behanie, merací čip vo štvrtok, piatok alebo sobotu – a to v OC OPTIMA v predajni EXIsport na Moldavskej:ň

  • 26.04.2018 od 09:00 do 20:00
  • 27.04.2018 od 09:00 do 20:00
  • 28.04.2018 od 09:00 do 15:00

 

KONTAKT PRE MÉDIÁ

 Mgr. IVANA GÁLL BAJEROVÁ

RÁDIO KOŠICE

Floriánska 17, 040 01 Košice

Telefón: +421 55 729 59 60

E-mail: info@runwayrun.sk
Web: www.runwayrun.sk

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore