Tlačové správy

Svet ženskými očami – Tajomstvá v literatúre II

Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja pripravuje pre širokú verejnosť besedu so slovenskou spisovateľkou Katarínou Gillerovou, ktorá sa bude konať v stredu 13. júna 2018 o 17:00 hod. v priestoroch knižnice na Lipovej ul. č. 3. Podujatie sa uskutoční v rámci projektu Tajomstvá v literatúre II, ktoré z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia www.fpu.sk a je hlavným partnerom projektu.

Katarína Gillerová patrí medzi známe a úspešné slovenské autorky na našom knižnom trhu. Knižne debutovala roku 2002. Písaniu sa začala venovať od svojich ôsmich rokov. Zo svojich začiatkov má odložené zošity, kde ceruzkou písala rozprávky. Okrem písania ju bavilo aj čítať, za týždeň dokázala prečítať aj 5 kníh.

„Správna chvíľa na písanie nastáva vtedy, keď mám dej takmer celý premyslený, od začiatku až do konca. Obsah mám premyslený v okamihu, ako začnem písať, ale konkrétne dialógy a opisy vznikajú, samozrejme, za pochodu. Písanie mi ide veľmi pomaly, dej nikdy nemením“ prezradila o sebe Katarína Gillerová. „Prvý román Láska si nevyberá som písala celkom bez poznámok, celý dej som mala v hlave a odtiaľ som ho premiestňovala rovno do počítača. Vtedy som ešte nevedela, či mi ho niekto vydá. Inšpiruje ma sám život a príbehy ľudí okolo mňa. Je toľko neuveriteľných osudov ľudí, že niektoré by si ani sám autor nedokázal vymyslieť“ dodala spisovateľka.

 „Na stretnutie so spisovateľkou pozývame všetkých, nielen ženy, ktorí chcú aspoň na chvíľu uniknúť z reality každodenného života a vypočuť si niečo o osudoch iných ľudí, ktoré sa naozaj stali, len autorka ich dotvorila“  prihovorila sa k čitateľom i náhodným návštevníkom knižnice pracovníčka knižnice Helena Eleková a pokračovala „Veď každému z nás sa v živote prihodilo niečo veselé i smutné a možno prostredníctvom niektorej z hlavných postáv románov Kataríny Gillerovej môžeme nájsť spôsob riešenia tých našich problémov. Preto, tešíme sa i na Vás v stredu 13.júna 2018 o 17:00 hod. v Gemerskej knižnici Pavla Dobšinského v Rožňave na besede so slovenskou spisovateľkou Katarínou Gillerovou.“ Podujatie sa uskutoční v rámci projektu Tajomstvá v literatúre II, ktoré z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia www.fpu.sk a je hlavným partnerom projektu. Vstup je voľný.

Tatiana Bachňáková, Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave

Kontakt : www.kniznica-rv.sk      E-mail : kniznica@kniznica-rv.sk

Adresa : Lipová 3, 048 01 Rožňava

Tel. : 058/ 788 09 11, 788 09 17

Zdroj :

http://www.ziar.sk/oblubena-autorka-katarina-gillerova-pracuje-na-svojom-trinastom-romane/

http://www.ziar.sk/oblubena-autorka-katarina-gillerova-pracuje-na-svojom-trinastom-romane/

https://romantika.estranky.sk/clanky/autori/slovenski-autori/katarina-gillerova.html

 

 

 

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore