Tlačové správy

Týždeň dobrovoľníctva 2018 v Košickom kraji

Po úspešnom roku 2017 sa bude v termíne od 14. septembra do 30. septembra 2018 opäť konať v Košickom kraji Týždeň dobrovoľníctva.

Týždeň dobrovoľníctva 2018, aktivitu zameranú na propagáciu dobrovoľníctva a dobrovoľníckych organizácií, pripravujeme tento rok na dva týždne, keďže Michalovce získali za rok 2017 ocenenie „Mesto priateľské k dobrovoľníctvu“, ako jediné mesto na Slovensku a Košice budú v roku 2019 Európskym hlavným mestom dobrovoľníctva. Z toho dôvodu sme Týždeň dobrovoľníctva rozložili na dlhšie obdobie, aby sa stihol realizovať naozaj každý, kto má záujem pomôcť.

Týždeň dobrovoľníctva prináša príležitosť pre širokú verejnosť, školy i firmy vyskúšať si prostredníctvom jednorazových dobrovoľníckych aktivít, aké to je, stať sa na jeden deň dobrovoľníkom.

V rámci prípravy tohto podujatia boli oslovené samosprávy, neziskové organizácie, školské zariadenia, domovy sociálnych služieb, ako aj firmy s možnosťou zapojiť sa svojou dobrovoľníckou aktivitou do príprav samotného týždňa.

Dobrovoľnícke ponuky sú rozmiestnené po celom kraji, to znamená, že pomôcť sa dá v Rožňave, Michalovciach, Strážskom, Slovenskom Novom Meste, Šemši, Sečovciach, Moldave nad Bodvou, Trebišove a samozrejme v Košiciach.

Všetky podujatia a ponuky aktivít nájdete na internetovej stránke centra: http://www.dckk.sk/tyzden-dobrovolnictva-2018/ .

V tomto ročníku sa do príprav programu Týždňa dobrovoľníctva zapojilo 30 organizácií, pričom vytvorili spoločne cez 50 dobrovoľníckych príležitostí.

Kontakt na organizátorov:

Dobrovoľnícke centrum Košického kraja

Mgr. Silvia Bohdanová

0905 033 456

www.dckk.sk

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore