Aktuality

Zbohom Milan

S hlbokým zármutkom sme prijali správu o úmrtí nášho kolegu a člena predstavenstva Slovenského syndikátu novinárov Milana Matušinského, ktorého život bol spojený s regionálnym spravodajstvom a publicistikou.  Redaktor Rozhlasu a televízie Slovenska bol súčasťou verejno-právneho média od roku 1993 v ktorom spolupracoval na reláciách ako Necelebrity či Televíkend. Naposledy sme mali možnosť vidieť Milana vo Farmárskej revue, na ktorej sa podieľal až do svojho konca. Neoblomný zástanca novinárskej etiky a žurnalistických žánrov zomrel v stredu, 3. októbra v Žiline vo veku 60 rokov. Pamätať si ho budeme nielen ako neoddeliteľnú súčasť našej organizácie ale aj ako učiteľa nás všetkých, nielen svojich študentov.

Chýbať nám bude nielen v regionálnej organizácii Žilina ale aj na stretnutiach v Bratislave či Bulvaar Restaurant kam si pozýval hostí na svoju talkshow „Hostia Milana Matušinského“. Jeho hlas si však budeme pamätať z dokumentárnych snímok spojených s prezentáciou kultúrnych pamiatok na Slovensku, z otváranie pltníckej sezóny pri Strečne či sezóny v Múzeu dopravy.

Mnohí z nás ešte majú založenú kópiu jeho prednášky z kolkárskeho turnaja v Priekope spojenú s úvodnými slovami „Ak ste po prvýkrát v kontakte s respondentom, nezabudnite sa predstaviť. Dôležité je uviesť názov média, súbor otázok i to, kedy bude materiál zverejnený. Nesnažte sa skĺznuť za každú cenu do senzačnosti, musí to byť prirodzené. Ak máte problém s naplnením týchto požiadaviek, skúste si najskôr uvedomiť, či má Vaša práca zmysel. Novinárčina je poslaním, tvorivým procesom, ktorý formuje spoločnosť v ktorej žijeme. Ak si to uvedomíme, dokážeme urobiť svet okolo seba krajším. Som Milan Matušinský a som novinár. Bude mi cťou s Vami urobiť rozhovor.“ Nám, ktorí sme ťa poznali však bolo cťou byť s tebou. Nikdy na teba nezabudneme.

Posledná rozlúčka s Milanom Matušinským bude v kostole Dobrého pastiera v Žiline (farnosť Solinky), v piatok 5. októbra 2018 so začiatkom o 13:00 hod.

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore