Tlačové správy

Sme rodina – Boris Kollár a Demokratická strana podporujú Viliama Novotného v jeho kandidatúre na post primátora Košíc

Hnutie Sme rodina – Boris Kollár a Demokratická strana (DS) dnes (piatok 5. októbra 2018) v Košiciach oznámili, že v nasledujúcich komunálnych voľbách v Košiciach podporia kandidáta na primátora mesta Košice Viliama Novotného.

„Vďaka podpore troch demokratických pravicových strán a 30 kandidátov na poslancov mestského zastupiteľstva sa práve dnes stávam jedným z favoritov primátorských volieb v Košiciach. Uvedomujem si túto veľkú zodpovednosť. Košičanov by som rád uistil, že s našimi kandidátmi budeme naďalej pokračovať v nekonfrontačnej kampani. My nejdeme proti nikomu, ale za niečo. My ponúkame slušnú a odbornú pravicovú alternatívu pre Košice. Chceme z nášho mesta urobiť lepšie miesto na život,“ povedal Viliam Novotný, kandidát na primátora mesta Košice.

„Som presvedčený, že spojením týchto troch politických strán sa Viliam Novotný stáva jedným z hlavných favoritov na zvolenie za primátora najdôležitejšieho mesta na východe a druhého najväčšieho mesta na Slovensku. Košice potrebujú skúseného slušného primátora bez káuz,“ vysvetlil Boris Kollár, predseda hnutia Sme rodina – Boris Kollár.

„Po porovnaní nášho programu s programom pána Novotného sme našli spoločné ciele, a preto sme sa rozhodli podporiť ho v kandidatúre na post primátora Košíc. V jeho osobe vidíme skutočného lokálpatriota,“ povedal Peter Jurík, podpredseda Demokratickej strany.

Viliam Novotný na záver vyzval nezávislých kandidátov na post primátora mesta Košice, ktorí vyznávajú pravicové hodnoty a slušnosť vo verejnom živote, na spájanie síl.

 

Životopis Viliama Novotného

Viliam Novotný je rodený Košičan, má 45 rokov a celý život býva v Košiciach. Je ženatý a má tri deti. Vyštudoval Lekársku fakultu Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach, neskôr aj Fakultu verejného zdravotníctva Slovenskej zdravotníckej univerzity v Bratislave.  Dvadsať rokov pôsobí v Univerzitnej nemocnici L. Pasteura v Košiciach ako neurochirurg.

Popri tom zastupoval občanov v  Národnej rade SR, bol predsedom Výboru NR SR pre zdravotníctvo    i Výboru NRSR pre nezlučiteľnosť funkcií. Bol i poradcom premiérky Ivety Radičovej. Skúsenosti má aj z regionálnej a komunálnej politiky – záujmy občanov hájil aj ako poslanec Košického samosprávneho kraja za okres Košice II a poslanec Miestneho zastupiteľstva MČ Košice – Západ. Bol aj poradcom predsedu Najvyššieho kontrolného úradu.

Bol členom SDKÚ-DS a po jej rozpade bol pri zakladaní strany ŠANCA, od roku 2016 je jej predsedom.

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore