Tlačové správy

Návšteva veľvyslancov v Košiciach a na východnom Slovensku

V dňoch 29. a 30. apríla 2019 navštívia Košice a región východného Slovenska veľvyslanec Spolkovej republiky Nemecko na Slovensku J.E. Joachim Bleicker a veľvyslanec Francúzskej republiky na Slovensku  J.E. Christophe Léonzi. Počas návštevy budú veľvyslancov sprevádzať hononorárny konzul Spolkovej republiky Nemecko v Košiciach Juraj Banský a hononorárny konzul Franzúzskej republiky v Košiciach David Mortreux.

 V pondelok 29. apríla 2019 najprv o 11:00 hod. navštívia Evanjelické gymnázium J. A.  Komenského na Škultétyho ulici v Košiciach pri príležitosti 25.  výročia jeho založenia. Veľvyslanci sa zúčastnia na slávnostnom otvorení výstavy o Karpatských Nemcoch, na sadení stromu vo dvore školy a stretnú sa so žiakmi školy. Po spoločnom obede si prehliadnu mesto Košice.

V utorok 30. apríla 2019 o 9:00 hod. budú veľvyslanci oficiálne prijatí primátorom mesta Košice v priestoroch Historickej radnice na Hlavnej ulici.

Následne sa presunú do Kechneca (okres Košice – okolie), kde ich o 12:00 hod. v priestoroch Obecného úradu prijme starosta obce Jozef Konkoly.  V rámci návštevy sa oboznámia s aktuálnym stavom obce a priemyselného parku a ich rozvojovými plánmi. Po spoločnom obede si veľvyslanci v sprievode starostu prezrú obec Kechnec a areál priemyselného parku.

Večer o 18:00 hod. veľvyslanec Spolkovej republiky Nemecko na Slovensku J.E. Joachim Bleicker slávnostne otvorí v Galérii Rovás na Alžbetinej ulici 42 v Košiciach výstavu „Sloboda a identita“ pri príležitosti 30. výročia pádu železnej opony.

Súčasťou programu veľvyslancov budú stretnutia s realizátormi rómskych projektov v našom regióne.

Ďalšie informácie:

Prof. Ing. Juraj Banský, CSc.

hononorárny konzul Spolkovej republiky Nemecko

kontakt: 0903 602 869

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore