Tlačové správy

Knižnica Jána Bocatia v Košiciach pozýva na výstavu ORIGAMI

  • Miesto expozície: Verejná knižnica J. Bocatia, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, pobočka Terasa, Trieda SNP 48/A, Košice
  • Trvanie expozície: 11. 9. 2019 – 11.10. 2019

 Šikovné ruky a papier stačia na to, aby vznikli očarujúce modely. Od jednoduchých až po zložitejšie, vytvorené z jednotlivých modulov. Verejná knižnica Jána Bocatia, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, pripravila vo svojej pobočke na Terase (Trieda SNP 48/A) výstavu autora origami, Petra Knapa. Pestrosť farieb a tvarov  pritiahne určite pozornosť každého návštevníka knižnice. Výstava bude prístupná pre verejnosť od 11. septembra a potrvá do 11. októbra.

Origami je staré japonské umenie, ktoré v doslovnom preklade znamená „skladanie papiera“. Používa sa pre všetky druhy papierových skladačiek, dokonca aj pre tie, ktoré nie sú pôvodne japonské. Najstaršie zmienky o origami v Japonsku pochádzajú už z 9. storočia. Ako zábava sa origami v Japonsku rozšírilo až niekedy v 17. storočí a najväčší rozkvet tu zaznamenalo na konci 19. storočia.  Obľúbenosť však nestratilo ani v súčasnosti.

Peter KNAP začal origami skladať už ako malý chlapec. Umeniu skladania papiera sa však začal intenzívne  venovať až v posledných rokoch.  Založil 1. Origami klub vo Výmenníku na Štítovej ul. v Košiciach. Vystavoval niekoľkokrát v Slovenskom technickom múzeu a tiež vo Výmenníku Jegorovovo námestie v Košiciach. Taktiež propaguje a prezentuje origami formou workshopov, kurzov a tvorivých dielní. V súčasnosti sa venuje najmä modulárnemu origami.

S autorom sa môžete stretnúť aj dopoludnia 13. septembra pred OC Galéria na podujatí Ulica (ne)má šancu. V stánku Verejnej knižnice Jána Bocatia bude s deťmi robiť záložky do knihy.

Kontaktná osoba:

PhDr. Soňa Kostrábová, manažérka kultúrnych a vzdelávacích podujatí VKJB

kostrabova@vkjb.sk, tel.: 62 232 17, 62 232 91

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore