Tlačové správy

Spisovatelia Rimová a Slanička v knižnici Jána Bocatia

Po pauze v organizovaní literárnych podujatí Verejná knižnica Jána Bocatia v Košiciach (VKJB), ktorej zriaďovateľom je Košický samosprávny kraj, opäť prichádza s obľúbeným cyklom besied 1+1. Prvé z jesenných stretnutí so známymi slovenskými autormi a ich hosťami sa uskutoční vo štvrtok 10. septembra 2020 o 17:00 hod. v centrálnej požičovni knižnice na Hviezdoslavovej ul. 5. Pozvanie prijala známa spisovateľka Andrea Rimová, označovaná aj ako autorka temnej romantiky. Napísala niekoľko čitateľsky veľmi úspešných kníh, medzi inými Nech prší keď plačem, Popol a hriech, Sama v búrke a mnohé iné. Ďalším hosťom literárneho večera bude spisovateľ, redaktor, moderátor a scenárista Michal Slanička, ktorého široká verejnosť pozná z relácií Test magazín, Dámsky klub a On airZáujem čitateľov si získal vďaka knižným titulom Sex s ex alebo milujte ma ešte raz, Kódex: sex a Na Vianoce mi nevolajte. Hudobne ich bude sprevádzať skupina Soren.

Cyklus besied 1+1, kde si knižnicou pozvaný autor k sebe prizýva ďalšieho hosťa na základe tvorivej a ľudskej spriaznenosti, sa teší obľube návštevníkov. Ľudia majú možnosť v príjemnej atmosfére spoznať známe osobnosti slovenského umeleckého a kultúrneho života. Počas jesene knižnica privíta aj prozaika Radovana Potočára, autora detektívok Františka Kozmona, historika Jakuba Drábika, autorku úspešnej kuchárskej knihy Slovegán Nikoletu Kováčovú a ďalších zaujímavých hostí.

Andrea Rimová pochádza z Medzilaboriec na východnom Slovensku, vyštudovala odbor masmediálne štúdiá na Prešovskej univerzite. Niekoľko rokov žila striedavo na Slovensku a na ostrove Cyprus. Na Slovensku jej vo Vydavateľstve Motýľ vyšlo 11 románov: Amnestia na zradu, Nech prší, keď plačem, Kámasútra našich klamstiev, Dáždnik pre Tamaru, Za dverami mojich snov, Lavína, Bludisko, Popol a hriech, Sama v búrke, Chodba hrôzy a Dotkni sa ohňa. V Českej republike v Nakladatelství Brána jej vyšla kniha Pro jednu noc.

Michal Slanička pochádza zo Žiliny. V rodnej Žiline získal v regionálnom rádiu a televízii základ pre svoju budúcu mediálnu kariéru, ktorú naštartoval ako 18-ročný. Aktuálne pôsobí v Rozhlase a televízii Slovenska, kde sa podieľa na príprave relácií Dámsky klub, Test magazín a On air. Je autorom mnohých televíznych scenárov a románov Sex s ex alebo milujte ma ešte raz,  Kódex: sex a Na Vianoce mi nevolajte. V odbornom pedagogickom nakladateľstve RAABE mu v októbri vychádza rozprávková kniha Slečna Milerová a splnené sny. Aktuálne dokončuje svoj štvrtý román – veľký ľúbostný príbeh z druhej polovice 19. storočia, ktorý sa odohráva v Bratislave a Košiciach.

Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Kontaktná osoba:

Alena Závocka

Manažérka kultúrnych a vzdelávacích podujatí

zavocka@vkjb.sk, tel.: 62 232 91

 

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore