Tlačové správy

„Vstupenky v predpredaji, príďte! Tešíme sa na Vás!“ Znie aktuálny odkaz zo Štátneho divadla Košice

Tak sme sa dočkali! Premiéra novej činohernej inscenácie Netrpezlivosť srdca bude v piatok 14. mája 2021 o 19:00 hod. na Malej scéne Štátneho divadla Košice (ŠDKE) prvým predstavením, ktoré po piatich mesiacoch opäť otvorí brány Štátneho divadla Košice pre divákov. Ešte pred ňou zmesou krásnych melódií na znovuotvorenie divadla naladí Košičanov o 17:00 pred historickou budovou koncert salónneho orchestra ŠDKE „Cassovia“.

V predaji sú už vstupenky na ďalšie májové predstavenia z repertoáru divadla na Malej scéne ŠDKE, čoskoro k nim pribudnú aj predstavenia v Historickej budove ŠDKE. Začiatok predstavení bol kvôli stále platnému zákazu vychádzania posunutý na 18:00.

Umelci sa už na svojich divákov veľmi tešia a odkazujú im, aby neváhali a zabezpečili si svoje miestio v hľadisku. Počet miest ponúknutých do predaja, ako aj vstup do divadla sa budú riadiť platnými protipandemickými opatreniami vyplývajúcimi z aktuálneho COVID automatu.

Prichádzajúcim divákom bude špeciálnymi skenermi kontrolovaná telesná teplota a budú upozornení na potrebu nasadenia respirátora a dezinfekcie rúk. Zároveň sa budú musieť preukázať platným negatívnym testom na ochorenie COVID-19 – najviac 24-hodinovým antigénovým alebo 72-hodinovým PCR testom. Test nepotrebuje ten, kto prekonal ochorenie COVID-19 a má potvrdenie o prekonaní nie staršie ako 180 dní, má po druhej dávke vakcín od spoločností Pfizer a Moderna a od očkovania prešlo 14 dni, má po prvej dávke vakcín od spoločností AstraZeneca a Johnson a od očkovania prešli štyri týždne a má po prvej dávke očkovania a prešlo už 14 dní, ak bol zavakcinovaný v intervale do 180 dní od prekonania ochorenia COVID-19. Na základe platných opatrení bude divadlo pred každým predstavením od divákov žiadať poskytnutie kontaktných údajov, e-mailovej adresy a telefónneho čísla, ktoré v súlade s platnou legislatívou o ochrane osobných údajov divadlo využije len v prípade nutnosti dohľadania kontaktov v intervale do 14 dní od podujatia. V záujme ochrany zdravia prosíme divákov o pochopenie a dodržiavanie platných opatrení a pokynov uvádzacej služby.

Vstupenky na predstavenia sú v predaji v dennej pokladni ŠDKE a aj online na portáli navstevnik.sk.

Svjatoslav Dohovič, web editor a PR

PROGRAM ŠDKE V MÁJI 2021:

14. mája 2021 – 18:00, Malá scéna ŠDKE – S. Zweig: NETRPEZLIVOSŤ SRDCA – činohra

17. mája 2021 – 18:00, Malá scéna ŠDKE – S. Zweig: NETRPEZLIVOSŤ SRDCA – činohra

19. mája 2021 – 18:00, Malá scéna ŠDKE – O. Šoth: MILADA HORÁKOVÁ – balet

21. mája 2021 – 18:00, Malá scéna ŠDKE – M. Gavran: VŠETKO O MUŽOCH – činohra

25. mája 2021 – 18:00, Malá scéna ŠDKE – E. Murphy: MOJE BABY – činohra

27. mája 2021 – 18:00, Malá scéna ŠDKE – S. Zweig: NETRPEZLIVOSŤ SRDCA – činohra

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore