Tlačové správy

Festival Leto v parku bude …a príde aj Marián Čekovský

Na poslednú chvíľu zlomený prst Nilsa Frahma (DE), ktorý mal byť dnes hviezdou otváracieho hudobného programu, narobil organizátorom obľúbeného mestského festivalu Leto v parku vrásky na čele. Potvrdil však, že Košičania si vedia pomôcť. Úlohy sa ústretovo zhostil Marián Čekovský, a spolu s priateľmi, kvalitnými hudobníkmi, nepochybne pripraví na Aničke krásny večer. Návštevníci, ktorí mali výlučne záujem vypočuť si Nilsa Frahma, môžu vstupenky vrátiť pred koncertom.

Organizátorov festivalu z tímu n. o. Košice – Európske hlavné mesto kultúry 2013 i verejnosť zneistili minulý týždeň aj predstavitelia Mestskej časti Košice – Sever, ktorí hrozili zrušením podujatia. „Vážime si, že zástupcovia Miestneho úradu MČ Košice – Sever pristupujú starostlivo a zodpovedne aj k otázkam súvisiacim s organizáciou kultúrnych podujatí vo svojej mestskej časti. Niekedy aj nad rámec toho, čo zákon obci vo vzťahu k usporiadateľom kultúrnych podujatí ukladá. Chcem ubezpečiť, že rovnako zodpovedný prístup zvolila aj nezisková organizácia Košice 2013 a všetko sa snažíme pripraviť tak, aby sme sa vyhli problémom “ vyhlásil riaditeľ n. o. Košice 2013 Ján Sudzina. Ako dodal, festival je po všetkých stránkach dobre zabezpečený, s určitosťou sa koná a návštevníci, sa môžu od 6. do 12. augusta tešiť na skvelý týždenný program a príjemne dni strávené na kúpalisku Ryba na Aničke.

Podľa projektového manažéra festivalu Jozefa Môcika, požiadavkám MČ Košice – Sever sa snažili vyjsť maximálne v ústrety. Zodpovedali im všetky dodatočné otázky a doručili aj požadované podklady. Môcik potvrdil, že festival intenzívne pripravuje takmer 80 ľudí a každý deň bude na „pľaci“ minimálne 50 organizátorov. Zabezpečená je prítomnosť záchranných a bezpečnostných zložiek, na priebeh akcií a dianie v okolí bude dozerať aj mestská polícia. „Opakovane však pripomíname, že najlepšie bude prísť na festival mestskou hromadnou dopravou alebo pešky, pretože parkovacie miesta v okolí kúpaliska nepostačujú ,“ zdôraznil Môcik. Pripomenul, že v záujme bezpečnosti chodcov, bude každý deň pri areáli kúpaliska od 18,00 hod. dopravná výluka.

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore