Aktuality

Dobrá vec sa podarila – Pressov Paparazzi 2021

Prešov –  Október v prešovskej regionálnej organizácii Slovenského syndikátu novinárov patril šiestemu ročníku výstavy fotografií novinárov Pressov Paparazzi 2021. Regionálna organizácia SSN ju pripravila v spolupráci so Zväzom Rusínov-Ukrajincov Slovenskej republiky a Slovensko-ukrajinským informačným centrom.
Svoje fotografie na výstavu ponúklo sedemnásť novinárov a novináriek. A treba zvýrazniť, že dobrá vec sa nesporne podarila. Uznanie fotografickej tvorbe novinárov vyslovili poprední fotografi Laco Cuper, Anton Žižka a Viktor Zamborský, ktorý podčiarkol, že každým ročníkom sa kvalita fotografií zlepšuje. A to nie je výstava, na ktorej sa zúčastňujú len profesionálni fotoreportéri, ale najmä novinári, ktorí fotografujú pri výkone svojho povolania, alebo fotografovanie je ich záľubou.
Pri vernisáži sa nezabudlo spomenúť na spoluzakladateľov tohto obľúbeného podujatia v roku 2010 – žiaľ, už nebohého Aliho Korbačku, organizátora a duše viacerých kultúrnych podujatí, mykológa a podnikateľa, ani na novinárov Jozefa Jurčišina, Svjatoslava Dohoviča, Petra Novotného a Michala Franka.
Vernisáž Pressov Paparazzi umocnili aj vystúpenia žiakov Základnej umeleckej školy majstra Júliusa Selčana.
O prípravu a inštaláciu výstavy sa pričinili Pavol Bogdan, Ladislav Cuper, Milan Grejták, Ján Jacoš, Kvetoslava Mudríková, Viktor Zamborský.
Výstava Pressov Paparazzi navštívila počas svojej existencie už aj Bardejov, Veľký Šariš, bola na pôde Prešovskej univerzity, v umeleckej kaviarni Viola či v prešovskej cukrárni Victoria. Divácky záujem mali i retro výstavy.
Reportáž z výstavy v tomto roku pripravilo aj regionálne štúdio RTVS Košice.

Ján Jacoš, RO SSN Prešov

Foto: Viktor Zamborský

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore