Tlačové správy

Prvá tohtoročná výstava Botanickej záhrady UPJŠ v Košiciach predstaví návštevníkom bonsaje z celého sveta

Po covidovej prestávke ožíva Botanická záhrada Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach prvou tohtoročnou výstavou, ktorú pripravila v spolupráci s Bonsai centrom Košice a Bonsai klubom Košice. Trojdňová predajná výstava bonsajov pod názvom CASSOVIA BONSAI 2022 bude návštevníkom sprístupnená od piatka 29. apríla do nedele 1. mája 2022, v čase medzi 9. a 17. hodinou, na Mánesovej ulici č. 23 v Košiciach.

Počas výstavy budú mať návštevníci možnosť vidieť viac ako 70 drevín pochádzajúcich nielen z našich lesov, ale aj z celého sveta. „Okrem iných drevín budú prezentované aj originálne zbierkové stromy vypestované a tvarované priamo v Japonsku,“ informuje prezident Slovenskej bonsajovej asociácie a zároveň majiteľ Bonsai centra Košice, Juraj Szabó. Návštevníkom pobyt v Botanickej záhrade spestrí poradenská činnosť zameraná na pestovanie a ošetrovanie bonsajov. Umožnený bude aj predaj izbových a vonkajších drevín a pestovateľského príslušenstva.

„Po uvoľnení protipandemických opatrení je Výstava bonsajov prvá, ktorá spúšťa podujatia pre verejnosť organizované v Botanickej záhrade UPJŠ v Košiciach. Po nej sa už od polovice mája môžu návštevníci tešiť na tradičnú výstavu exotických motýľov, ktorá potrvá až do začiatku prázdnin. Keďže na budove stále prebiehajú práce spojené s výstavbou návštevníckeho centra, kaviarne a úpravou okolia, prosím návštevníkov o ohľaduplnosť, zvýšenú opatrnosť pri pohybe v areáli a rešpektovanie obchádzkových trás,“ vysvetľuje riaditeľ Botanickej záhrady UPJŠ Košiciach, prof. RNDr. Pavol Mártonfi, PhD.

Mgr. Laura Hoľanová
Tlačový referent a hovorca UPJŠ v Košiciach

V prípade záujmu o podrobnejšie informácie kontaktujte:
RNDr. Andrea Fridmanová, PhD.
e-mail: andrea.fridmanova@upjs.sk
tel.: +421 55 234 1672

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore