Tlačové správy

Košičania priložili labku k dielu. Výťažok zo zbierky poputuje na zaplatenie dlhov

Začiatkom mája sa konala v obchodnom centre Cassovia zbierka oblečenia, techniky, kníh či nepotrebných domácich potrieb, ktorých sa Košičania rozhodli vzdať pre dobrú vec. Zbierka vyvrcholila dvojdňovým Bazárom pre labky, ktorý sa uskutočnil od 14. do 15. mája 2022, na ktorom sa vyzbieralo 2-tisíc eur.

Celý výťažok z predaja vecí bol prerozdelený medzi útulok ÚVP Košice a neziskovú organizáciu Srdce pre mačky. Obe inštitúcie výťažok z predaja použijú na zaplatenie dlhu z veterinárnych úkonov ako sú kastrácie, operácie, očkovania či ošetrovanie.

Na bazári ste našli všetko. Svadobné šaty aj mosadzné šachy

Pomôcť sa dá rôznymi spôsobmi, ak je snaha, cesta sa nájde vždy. „Tento ročník hodnotím na výbornú. Košičania skutočne priložili labku k dielu a už počas zbierky priniesli do bazáru zaujímavé veci – napríklad gitary, hernú konzolu, svadobné šaty či ručne vyrábané šperky. Vďaka návštevníkom sa nám podarilo predajom vecí vyzbierať 2180 eur, ktoré sa rozdelili rovným dielom pre labky z košických útulkov. Za ich pomoc ďakujeme,“ hovorí Jana Doksanská, zakladateľka Bazáru pre labky, ktorý sa konal v Košiciach už po šiestykrát.

Bazár pre labky sa tento rok konal na netradičnom mieste, ktoré poskytlo obchodné centrum Cassovia. „V rámci projektu Cassovia pomáha sme tento rok organizovali už druhú zbierku.

Prvá bola venovaná deťom z Ukrajiny, ktorým sme spolu s organizáciou FRIGO zabezpečili školské pomôcky. Myšlienka pomoci zvieratám z útulkov takouto formou nás zaujala a ani na chvíľu sme nezaváhali. Sme radi, ak vieme našou troškou pridať pomocnú ruku tam, kde je to najviac potrebné. Už teraz sa tešíme na budúci ročník, ktorý by sa s najväčšou pravdepodobnosťou mal konať opäť v OC Cassovia,“  vysvetľuje Ľudmila Alzate, riaditeľka obchodného centra Cassovia.

Riaditeľky oboch neziskoviek sa z pomoci veľmi tešia. „V mene n.o, Srdce pre mačky a ÚVP Košice by sme chceli poďakovať všetkým za úspešný Bazár pre labky. Z výťažku sa tešíme a ako sme sľúbili, vyzbierané peniažky poputujú na zaplatenie dlhu z veterinárnych úkonov,“ zhodujú sa Romana Šerfelová z ÚVP Košice a Katka Feriančiková z n.o. Srdce pre mačky.

Zbierka a samotný Bazár pre labky prebiehali pod záštitou Jany Doksanskej z Yanashop.sk, za podpory OC Cassovia a dobrovoľníkov.

Mgr. Ivana Mikuličková, marketingová špecialistka

ivana@lemur.sk
0919 270 703

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore