Tlačové správy

Miškine biele Vianoce – predvianočné autorské čítanie v rožňavskej knižnici pre deti i autogramiáda

Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrna organizácia Košického samosprávneho kraja a Lenka Vranová Vás pozývajú na autorské čítanie z knihy Miškine biele Vianoce v stredu 14. decembra 2022 do priestorov Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave, ul. Lipová č.3.

Vianočné sviatky majú nezabudnuteľnú iskru, ktorú vidieť hlavne v očiach detí. Deti sviatky prežívajú obzvlášť intenzívne, pretože veria na mágiu, zázraky a po tieto dni sa ponoria aj do rozprávky.

„Písanie sa nedá robiť pod tlakom,“ hovorí autorka svojej prvej „papierovej“ vydanej knihy pre deti Lenka Vranová. Jej názov je Miškine biele Vianoce. Krst sa konal symbolicky mesiac pre Vianocami v Bratislave. Mama štyroch dospelých detí tvrdí, že podpora blízkych je veľmi dôležitá. „Aj keď moja tvorba je zameraná prevažne pre deti a mládež, nie je to moja sústavná činnosť. Napriek tomu som sa rozhodla splniť si svoj dávny sen – držať v rukách vlastnú naozajstnú papierovú knihu,“ povedala Vranová.

„Vianoce by nemali byť len o darčekoch, ale hlavne o stretnutiach s rodinou, oddychu a tiež netreba zabudnúť ani na dobrú knihu,“ povedala riaditeľka knižnice Kyselová. „Záver roka v našej knižnici bude patriť tým najmenším a, samozrejme, knihe. Návštevníci podujatia sa môžu započúvať do vianočného príbehu o malej predškoláčke Miške, ktorý si pre nich pripravila pani Vranová,“ dodala riaditeľka.

Prichádzajú Vianoce, sviatky pokoja, radosti a hojnosti. Pre mnohých zároveň časom opätovných rodinných i priateľských stretnutí. Prijmite pozvanie v stredu 14.12.2022 do Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave na predvianočné autorské čítanie pre deti i autogramiádu s autorkou knihy Miškine biele Vianoce Lenkou Vranovou.

Vstup je voľný a tešíme sa na vás!

Tatiana Bachňáková

Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave

Kontakt: www.kniznica-rv.sk      E-mail: kniznica@kniznica-rv.sk

Adresa: Lipová 3, 048 01 Rožňava

Zdroj: www.lenkalienka.sk

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore