Tlačové správy

V Gemerskej knižnici P. Dobšinského Záhrada plná kníh – knižničný festival písma, slova a pohody

Z rozprávky do rozprávky so škriatkom, štvornohým kamarátom, až po večerné posedenie pri knihách s orientálnym tancom

Pracovníci Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrnej organizácie Košického samosprávneho kraja, pripravili na piatok 2. júna 2023 netradičné celodenné aktivity pre všetky vekové kategórie pod názvom „Záhrada plná kníh – knižničný festival písma, slova a pohody.“

Žijeme v dobe, keď niektorým deťom sa čítať vôbec nechce. Rôzne výskumy a  medzinárodné programy ukázali, že na pomoc by mohol prísť štvornohý kamarát. „Čítanie v areáli knižnice začneme pre psíka Nelly, ktorý už jednu premiéru za sebou má,“ prezradila riaditeľka knižnice Iveta Kyselová.

Svet kníh je nekonečným zdrojom informácií, inšpirácie a fantázie. Čítanie nahlas a počúvať niekoho čítať nahlas môže byť skvelým spôsobom, ako prežívať príjemné chvíle. V altánku Knižná oáza sa započúvame do rozprávok, ktoré budú zo svojho detstva čítať Michal Drengubiak, zástupca primátora mesta a Zlatica Halková, riaditeľka Domu Matice slovenskej v Rožňave.

Stretnutie „Škriatkovia medzi nami“ s Evou Wilson a jej knihami, pútavé rozprávanie o tajuplných príbehoch z banského prostredia čaká návštevníkov v dvoch vstupoch.

„Večer bude patriť dospelým. Ponoríme sa do tajov brušného tanca a ukážok z kníh o víne a erotike,“ dodala riaditeľka.

Z množstva sprievodných podujatí, ktoré sú pripravené počas celého dňa, čaká návštevníkov areálu napríklad prezentácia rôznych výrobkov šikovných Gemerčanov, susedská burza kníh, časopisov, LP platní, maškrty pod javorom, ponuka predajcov kníh, aktuálne informácie o dianí v meste a regióne prostredníctvom Turistického informačného centra, prezentácia Baníckeho múzea, ukážky SocioCentra pod názvom Aktívni v každom veku, atď.

„Ak ide o to, naučiť sa komunikovať s ľuďmi, neexistuje nič lepšie, ako stretávanie sa s ľuďmi,“ povedala Abigail Bairdová. Tak neváhajte a prijmite pozvanie do areálu Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave, Lipová ul. č. 3 v piatok 2. júna 2023 so začiatkom o 9:00 hod.

Tatiana Bachňáková

Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave

Kontakt : www.kniznica-rv.sk      E-mail : kniznica@kniznica-rv.sk

Adresa : Lipová 3, 048 01 Rožňava

Tel. : 058/ 788 09 11, 788 09 17

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore