Tlačové správy

Prezidentka SR Zuzana Čaputová vymenovala nového rektora Technickej univerzity v Košiciach

Prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová vymenovala v stredu 16. augusta 2023 dvoch rektorov vysokých škôl.

Volebné zhromaždenie, pozostávajúce z členov Akademického senátu Technickej univerzity (TUKE) v Košiciach a členov Správnej rady Technickej univerzity v Košiciach, ktoré sa konalo 15. mája 2023, zvolilo tajným hlasovaním všetkými hlasmi prof. Ing. Petra MÉSÁROŠA, PhD., za kandidáta na rektora TUKE.

Po potvrdení ministrom školstva, vedy, výskumu a športu SR bol do funkcie rektora TUKE na obdobie rokov 2023 – 2027 vymenovaný prezidentkou SR prof. Ing. Peter MÉSÁROŠ, PhD.

„Blahoželám profesorovi Petrovi Mésárošovi a docentovi Marekovi Storoškovi, ktorých som dnes vymenovala za rektorov Technickej Univerzity v Košiciach a Vysokej školy medzinárodného podnikania ISM v Prešove. Je potrebné, aby na svojich školách prijali výzvy, ktoré pred vedu a vzdelávanie kladie 21. storočie. Zároveň od nich očakávam, že budú výraznou mierou prispievať k zmenám k lepšiemu. Aby vysoké školy študentom odovzdávali nielen vedomosti, ale viedli ich tiež k humanizmu a k etike. A aby sa nám popri poznaní darilo kultivovať aj úctu a rešpekt k nemu,“ povedala po slávnostnom vymenovaní pani prezidentka.

Ing. Jakub Palša, PhD., kancelár TUKE

Letná 1/9, 042 00 Košice-Sever

+421 55 602 2003          kancelar@tuke.sk

 

Nový rektor TUKE prof. Ing. Peter MÉSÁROŠ, PhD.                   

Rektor TUKE prof. Ing. P. MÉSÁROŠ, PhD. a rektor Vysokej školy medzinárodného podnikania ISM v Prešove doc. ThDr. PaeDr. Marek STOROŠKA, PhD.

Foto: www.prezident.sk

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore