Tlačové správy

LiStOVáNí

Knižnica pre mládež mesta Košice v rámci Dní českej kultúry 2012 pripravila pre svojich čitateľov dve divadelné predstavenia pod názvom Dračia polievka a Kúzelná baterka.  Ide o približne hodinové vystúpenia, ktoré sprostredkúvajú obecenstvu dej knihy, jazyk autora a atmosféru literatúry.

Divadelné prestavenia sú spracované na motívy rovnomenných kníh – Dračia polievka od spisovateľky Aleny Ježkovej a Kúzelná baterka od spisovateľky Olgy Černej. Tie boli zaradené do projektu LiStOVáNí, ktorého cieľom je každý mesiac predstavovať zaujímavé knižné novinky a takto zábavnou formou prebudiť celoživotný záujem o čítanie, sebavzdelávanie a kladný vzťah ku knihách.

V súčasnosti projekt LiStOVáNí pôsobí na piatich stálych scénach: v Prahe, Brne, Českých Budejoviciach, Havlíčkovom Brode a Bratislave. Ročne tieto scénické predstavenia zavítajú až do 80 českých miest, pričom sa odohrá skoro 300  vystúpení.

Motivačné divadelné vystúpenia pre deti a mládež s rekvizitami, kostýmami a hudbou sa uskutočnia  dňa 05.10.2012 v Centrálnej požičovni Knižnice pre mládež mesta Košice, na Tajovského 9, so začiatkom o 12,00 hod. (Dračia polievka) a 12,50 hod. (Kúzelná baterka).

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore