Klub mladých novinárov

Hviezdy politainmentu na Off Recorde

Séria diskusných večerov pod názvom Off Record pokračovala v Slovenskom syndikáte novinárov aj v utorok 9. októbra na tému Politainment alebo ako si správne uťahovať z politikov.

Hosťami Off Recordu boli Marián Leško a Samo Trnka. Marián Leško momentálne pôsobí ako komentátor týždenníka Trend, avšak svoju kariéru začal už pred tridsiatimi rokmi. Bol scenárista populárnej zábavnej relácie Sedem s.r.o na TV Markíza a neskôr 7edem na TV Joj. Je považovaný za odborníka na mečiarizmus, ale ako sám prezradil, Mečiar ho zaujíma iba ako politik, nie ako človek. Porovnával prácu komentátora v denníku SME a v týždenníku Trend.

Samo Trnka patrí k tomu najlepšiemu, čo na slovenskom humoristickom nebi máme. Pracuje pre tv.sme.sk, pripravuje relácie Nová vlastiveda, Úplne vážne, je administrátorom zábavného portálu gulas.sme.sk. Do povedomia širšej verejnosti sa dostal hlavne po tom, ako na sneme Občiansko – demokratickej mládeže poradil mladým budúcim politikom, ako sa správať počas ich politického života. Vďaka jeho úprimnosti a humoru video obletelo internet a Samo Trnka sa tak stal hviezdou politického humoru.

Na diskusii sa tento raz zúčastnili nielen študenti žurnalistiky či blízkych vedných odborov, ale aj samotní pedagógovia z katedry žurnalistiky Univerzity Komenského či novinári z denníka SME. Komentátori súčasného diania na politickej scéne hovorili o postrachu všetkých redakcií – žalobách a priebehu súdnych pojednávaní. Prezradili, či politici chápu politické vtipy, alebo z koho sa najlepšie uťahuje. V rámci diskusie prebehla aj krátka hra zameraná na kreativitu hosťov. Ku koncu večera nasledovali názory a otázky publika na danú tému.

Tešíme sa na Vás na budúci týždeň v utorok 16. októbra o 18. hodine. Večer bude na tému Investigatívna žurnalistika s Jánom Malochom z TV Markíza a Ivanom Bradom z televízneho spravodajstva RTVS.

Viac sa dozviete na diskusieoffrecord.sk.

Autorka textu: Lucia Vitteková

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore