Tlačové správy

Vranovské knihodni

Hornozemplínska knižnica vo Vranove nad Topľou pozýva od 30. 11. do 7.12. 2012 na podujatia organizované v rámci projektov „Vranovské knihodni“. Projekt finančne podporilo Ministerstvo kultúry SR.

30.11. 2012 o 10. 00 hod. – stretnutie so slovenským spisovateľom a pedagógom Petrom Karpinským na ZŠ Kukučínova Vranov Čemerné. O 16,30 hod. pozývame do knižnice všetkých, ktorí sa zapojili do autorskej literárnej súťaže Vranovský LITERÁT. Na slávnostnom vyhodnotení sa zúčastní PhDr. Peter Karpinský, PhD. vedúci Katedry slovenského jazyka a literatúry FF PU v Prešove. Súčasťou podujatia je odovzdanie ocenenia PRIATEĽ KNIŽNICE, ktorým vranovská knižnica vyjadruje poďakovanie osobnostiam a inštitúciám za spoluprácu počas celého uplynulého roka. Vrcholom slávnostného večera bude prezentácia personálnej bibliografie PhDr. Jána Kopinu, ktorú spracovala Mgr. Beáta Ocilková pri príležitosti okrúhleho výročia vranovského pedagóga, publicistu, spisovateľa.

V sobotu 1. decembra 2012 o 10. 00 hod.  bude na oddelení pre deti a mládež pripravená  Zimná rozprávková dielňa pre deti a rodičov.

 3. decembra 2012 o 14.00 hod. pozývame do knižnice deti aj tých skôr narodených na  spoločnú Mikulášsku tvorivú dielňu, pretože budeme chystať darčeky z prútikov.

4. decembra 2012 príde do knižnice  spisovateľka a diplomatka Emíre Khidayer. O 10.00 hod.  sa stretne so študentmi stredných škôl pri téme „Arabi na mape sveta“, o 16,30 hod. pozývame do knižnice tých, ktorých zaujímajú knihy o Araboch.  Pod  názvom „Prečo knihy o Araboch“ sa skrýva zaujímavé stretnutie so spisovateľkou  plné skutočných zážitkov, fotografií aj literatúry.

5. decembra 2012 o 10.00 hod. na ZŠ v Sečovskej Polianke stretne  spisovateľ Jozef Žarnay , rozprávať sa bude o jeho knihách aj o  vedecko-fantastickej literatúre.

 6. decembra 2012 o 14.00 hod. bude na oddelení pre deti a mládež pokračovať Mikulášska tvorivá dielňa pre deti aj seniorov.

 Týždeň Vranovských knihodní vyvrcholí v piatok 7.-8. decembra 2012. V spolupráci  s Cirkevnou spojenou školou a farskými úradmi vo Vranove n. T. sa uskutoční Noc čítania BIBLIE.  

Veríme, že  bohatý týždeň plný podujatí  splní vaše očakávania a navnadí malých aj veľkých na čítanie. Čítanie je dôležité v každom veku – rozvíja predstavivosť, rozširuje slovnú zásobu, zabraňuje zvyku závislosti na televízii a počítači, zlepšuje sústredenie a v neposlednom rade – trénuje pamäť. Čítanie je tou najlepšou investíciou do úspešnej budúcnosti dieťaťa.

 

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore