Klub novinárov seniorov

Košickí novinári – seniori na pôde EHMK 2013

Členovia Klubu seniorov (KS), ktorí sú už niekoľko rokov agilní pri Regionálnej organizácii Slovenského syndikátu novinárov (RO SSN) v Košiciach, sa v stredu 3. apríla 2013 stretli s predstaviteľmi neziskovej organizácie Európske hlavné mesto kultúry – Košice 2013. Novinárske ikony a fotografi diskutovali aj o kultúre pre staršiu generáciu.

IMG_3023 copy

Stretnutie dlhoročných pracovníkov médií z Košického kraja na pôde EHMK 2013 potvrdilo, že novinárska profesia prakticky nepozná tradičné obmedzenia a v žiadnom prípade ju nelimituje vek človeka. V podobe všetečných otázok sa o tom „rukolapne“ presvedčil aj Tomáš Čižmárik, manažér PR a médií tejto neziskovej organizácie, ktorý členom KS podrobne predstavil projekt EHMK. Najviac ich zaujali investičné projekty.

Klub seniorov pri RO SSN v Košiciach tvoria novinári, ktorí celý svoj život zasvätili tejto profesii. Hoci v úvode stretnutia zazneli na adresu projektu EHMK aj kritické slová, že väčšina podujatí je určená mladšej generácii, po prezentácii ich vyvážili fakty a argumenty o pripravovaných aktivitách do konca roka 2013. Zvedavého novinárskeho ducha v sebe seniori nezapreli ani v kladení množstva otázok v otvorenej diskusii.

IMG_3039 copy

Novinári – seniori sa na návštevu EHMK 2013 chystali prakticky od začiatku roka. „Záujem o dianie okolo seba naši kolegovia nestratili ani v seniorskom veku a nie div – veď ho svojou prácou mapovali mnohé desiatky rokov ako majstri pera či fotoreportéri. A tak sa výbor našej RO SSN snaží pripraviť pre nich vždy inú pútavú akciu, ktorú im pomôže zorganizovať“, povedala podpredsedníčka RO SSN v Košiciach Beáta Penxová-Mačingová. Po zaujímavej prezentácii projektu EHMK – Košice 2013 si nestori východoslovenskej žurnalistiky odniesli spolu s užitočnými informáciami o jeho fungovaní, programe, plánoch a financovaní aj viaceré propagačné materiály.

text a foto: Veronika Cholewová

IMG_3040 IMG_3024 copy IMG_3026 copy IMG_3038 copy IMG_3035 copy

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore