Tlačové správy

VRAMA – Vranovskí maliari

Múzeum a Kultúrne centrum južného Zemplína, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja sprístupňuje 10. januára 2014 vo výstavnom priestore AMBIT na poschodí trebišovského kaštieľa interesantnú výstavu umelcov – vranovských maliarov, ktorej názov je VRAMA. Pod rovnomenným pomenovaním sa vystavujúci prezentujú v spoločnom zoskupení.

VRAMA je neformálne združenie umelcov zameraných na vranovských maliarov, grafikov, sochárov, keramikárov, fotografov, textilných tvorcov vzdelaných v uvedených umeleckých odboroch. Spoločná je pre nich samotná činnosť a osobný vzťah umelca k svojmu rodisku, spojený s ich odobreným vzťahom k príslušnosti v rámci tejto skupiny.  VRAMA ponúka nové príležitosti na rozvoj individuálnej kreativity s možnosťou konfrontovať svoje vlastné myšlienky a umelecké vízie s ďalšími členmi tejto umeleckej skupiny, ako aj s bohatou amatérskou obcou okresu Vranov nad Topľou.

I keď v priebehu minulých rokov členovia združenia VRAMA vystavovali, doma i v zahraničí, viackrát samostatne, (Dr. Slavomír Čupil 2012- 2013, Ján Adamčík 2013, pán Kačurák 2013, pani Šolcová 2013, Peter Treciak 2012, Mgr. Art. Slavo Durkaj 2013 a pani Petríková), tieto sólové aktivity sú dnes realizované skupinovou výstavou. Členovia tohto umeleckého zoskupenia majú za sebou výtvarné štúdia na umeleckých stredných a vysokých školách v Bratislave a Košiciach. Existujúce obchodné a tvorivé úspechy vranovských umelcov poukazujú na to, že členovia skupiny VRAMA sú ľudia nezávislí a otvorení výtvarnému prejavu. Nie sú cudzie najnovšie trendy a prúdy v súčasnom umení, ale ani klasický výtvarný prejav.

V trebišovskom kaštieli budú najbližšie dva mesiace vystavené diela nasledujúcich tvorcov, členov združenia VRAMA: Dr. Slavomíra Čupilu, Beáty Halandovej, Jána Adamčíka, Martiny Štecovej, Mgr. Art. Slava Durkaja, Mgr. Art. Dušana Sekelu, Mgr. Art. Andrei Jakubovej, Petra Treciaka a Martiny Lukáčovej.

Výstava potrvá do 2. marca 2014.

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore