Tlačové správy

Prešovské noviny: Začína vychádzať nový týždenník

V utorok 28. októbra sa v prešovských novinových stánkoch objaví nový titul so známym názvom Prešovské noviny. Týždenník bude mapovať dianie v meste i v okolí.

Skupina Korzár začína vydávať nový týždenník – Prešovské noviny. Vychádzať bude každý utorok v rozsahu 28 strán, vo formáte A3. Obsah budú tvoriť miestne aktuálne a užitočné informácie – o politike, doprave, spoločenskom živote v meste, na piatich stranách budú noviny prinášať aktuálne výsledky z víkendového športu a športovú publicistiku.

Fulmek: Rozhodli sme sa pre ofenzívu

Generálny riaditeľ vydavateľstva Petit Press Alexej Fulmek tento krok vysvetľuje: „Rozhodli sme sa na východe pre ofenzívny postup. Vzhľadom k predpokladaným konsolidačným zmenám na trhu sa domnievame, že úspešné budú len silné skupiny s viacerými titulmi. Našim konečným cieľom je mať okrem denníka Korzár na východe republiky aj sieť silných týždenníkov. Na post šéfredaktora sa nám podarilo získať skúseného mediálneho odborníka Petra Šabatu, ktorý pôsobil ako šéfredaktor MF Dnes, Pravdy a českých HN.“

Moderný okresný týždenník

Ľubica Tomková, riaditeľka divízie Východ vydavateľstva Petit Press a.s., ktoré vydáva denník Korzár a sedem týždenníkov, dodáva: „Vnímame to ako splatenie dlhu mestu i okresu Prešov, uvedomujúc si, že v krajskom denníku sa im nedostáva potrebný priestor pre aktuálne miestne správy a informácie. Vďaka Prešovským novinám Korzár v roku 1999 do Prešova prišiel, teraz sa vďaka silnému krajskému denníku KORZÁR, Prešovské noviny do Prešova vrátia . Modernejšie, rozsahovo podstatne väčšie, obsahovo podstatne kvalitnejšie. Veríme, že v Prešove je priestor pre kvalitné miestne noviny s týždennou periodicitou zvlášť. Rozšírime tak ponuku pre čitateľov a inzerentov tohto mesta, okresu: naďalej silný krajský denník PREŠOVSKÝ KORZÁR a nový moderný okresný týždenník PREŠOVSKÉ NOVINY.“

Dôraz na miestne správy

Prešovské noviny budú mať naozaj rýdzo miestny obsah. „Budeme prinášať informácie z bezprostredného okolia našich čitateľov, týždenník bude o nich a pre nich. V Prešovských novinách nájdu spravodajstvo – miestne kauzy aj predstavovanie ľudí, ktorí niečo dokázali, publicistiku, servis a správy zo spoločnosti – výročia, narodenia, blahoželania, sobáše… Rozsiahle a detailné bude športové spravodajstvo, ponúkneme aj zábavu a televízny program,“ upresňuje šéfredaktor týždenníka Petr Šabata (v minulosti tiež viedol projekt lokálnych médií v spoločnosti PPF najbohatšieho Čecha Petra Kellnera).

„Obsah týždenníka bude úplne seriózny a nezávislý, čo ale neznamená nudný. Práve teraz pripravujeme predvolebné analýzy, ale aj seriál o úspešných rodákoch z Prešova a okolia, dolaďujeme detaily spolupráce s hasičmi, turistami, modelármi a ďalšími združeniami a záujmovými skupinami, zástupcovia ktorých nám budú dodávať články a fotografie,“ dodáva Šabata.

Týždenník bude stáť 50 centov, ročné predplatné vyjde na 25 eur.

Zdroj: Petit Press

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore