Tlačové správy

III. členská výstava Fotoklubu Pix-XL

Fotoklub Pix-XL a Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja pozývajú širokú verejnosť pri príležitosti 4. výročia založenia Fotoklubu a v rámci Mesiaca fotografie na vernisáž výstavy pod názvom III. členská výstava Fotoklubu Pix-XL v piatok 7. novembra 2014 o 17:00 hod. do priestorov Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave.

Fotografia nás sprevádza od útleho veku. Narodenie, prvé kroky, prvý deň v škole, tanečná, maturita, promócia, svadba, množstvo rôznych udalostí a zážitkov s rodinou a priateľmi… „Naše výstavy členov Fotoklubu Pix-XL sa snažíme inštalovať v priestoroch verejnosti bežne prístupných“ rozhovoril sa Štefan Kesi, jeden zo zakladateľov klubu a pokračoval „V tomto roku sme pri príležitosti Novembra – mesiaca fotografie pripravili výstavnú kolekciu s bohatým spektrom fotografických žánrov, ako napríklad krajinné detaily i celky, abstrakcie, architektúru a nebude chýbať ani zátišie, či akt. Kurátori vyberali diela tak, aby bola výstava kompaktná a pôsobivá. Snažili sme sa zároveň aj o vytvorenie rozsiahlejšej výstavnej kolekcie, než v predchádzajúcich rokoch.“

Nosným zámerom fotoklubu bolo a je združiť ľudí, ktorí sa zaujímajú o fotografiu, chcú sa aktívne zapájať do umeleckého života nielen v Rožňave a v neposlednom rade vytvoriť základ pre túto činnosť. Prijmite pozvanie na vernisáž výstavy fotografií členov Fotoklubu Pix-XL v piatok 7.11.2014 o 17:00 hod. do priestorov Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave na ich III. členskú výstavu. Opäť je tu jedinečná príležitosť nielen vidieť výnimočné fotografie, ale stretnúť sa na vernisáži aj s ich autormi, členmi Fotoklubu Pix-XL, ktorí slávia 4. výročie založenia. Výstava potrvá do 14.1.2015. Pozrieť si ju môžu záujemcovia v rámci výpožičných hodín knižnice. Vstup je voľný.

Tatiana Bachňáková, Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave

Kontakt : www.kniznica-rv.sk      E-mail : kniznica@kniznica-rv.sk      Tel. : 058/ 788 09 11, 788 09 17

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore