Tlačové správy

Tím kandidátov Šport do Košíc absolvoval poslednú predvolebnú tlačovku

Tieto voľby sú referendom o Košiciach

Na svojej poslednej tlačovej konferencii pred voľbami informoval tím nezávislých kandidátov Šport do Košíc 2014 o výsledkoch avizovaného nedeľného mobilného odberu krvi, ktorý organizoval v nedeľu na Furči, a taktiež sa vyjadril k podpore niektorých kandidátov v komunálnych voľbách, ktorí nie sú členmi združenia.

Takmer desať litrov

Takmer tridsať košických športovcov prejavilo záujem darovať krv počas futbalového turnaja O pohár Šport do Košíc v nedeľu 9. novembra na ihrisku futbalovej akadémie Benecol na Furči. Devätnásť z nich prešlo testami a mohlo reálne darovať krv. Národnej transfúznej službe tak pomohli získať 9,5 litra tejto vzácnej tekutiny.

„Tento mobilný odber bol výnimočný vysokým množstvom prvodarcov. Medzi 19 z tých, ktorí splnili všetky podmienky a mohli darovať krv, bolo až 14 prvodarcov, z čoho mám veľkú radosť. Z tých, ktorí sa odvážia darovať krv po prvý raz, sa mnohí vracajú na odbery aj v budúcnosti,“ konštatovala vedúca lekárka košickej Národnej transfúznej služby MUDr. Jitka Mačalová, podľa ktorej je v Košiciach krv veľmi potrebná vzhľadom na činnosť Ústavu srdcových a cievnych chorôb a ďalších špecializovaných pracovísk.

Darovať krv prišli Igor Sidor a Roman Miklošovič s partnerkami, bývalí hokejisti Ján Varholík a Peter Berta, basketbalistka Katarína Timková, hádzanár Martin Farkašovský a vodnopólisti Karol Bačo, Miroslav Grutka, Tomáš Balogh a Alexander Nagy. Do mobilného odberu krvi sa zapojili aj rodičia detí z Futbalovej akadémie Benecol.

Podpora iným kandidátom

Šport do Košíc 2014 sa rozhodol vyjadriť podporu niektorým kandidátom v komunálnych voľbách, ktorí nie sú členmi zoskupenia, majú však blízko k cieľom, ktoré presadzuje. Ide najmä o nezávislú kandidátku na post starostky MČ Nad Jazerom Lenku Kovačevičovú, riaditeľku futbalovej akadémie Galaktik, vďaka ktorej sú dnes Košice jedným z dvoch miest na Slovensku, kde sa poriada futbalový kemp svetoznámeho klubu Juventus Turín.

Šport do Košíc vyslovil podporu taktiež Monike Puzderovej, kandidátke na starostku Šebastoviec a Márii Birošovej, kandidátke na starostku Poľova, s ktorými má nezávislý tím rozpracované zaujímavé športové projekty (obnovenie futbalového ihriska v Šebastovciach, prepojenie Barce a Šebastoviec cyklochodníkom).

Podpora primátorovi

Tím nezávislých kandidátov spočiatku deklaroval neutrálny postoj k otázke volieb primátora. Vzhľadom k situácii posledných dní sa rozhodli zaujať stanovisko aj k tejto téme:

Ako platforma nezávislých osobností bez straníckej príslušnosti a s apolitickými cieľmi, zhodli sme sa na podpore kandidáta na primátora, ktorý má k športu najbližšie. Myslíme si, že komunálna politika je viac o osobnostiach ako o straníckej príslušnosti, preto toto stanovisko vnímame ako podporu osobnosti Richarda Rašiho, nie ako podporu nejakej politickej strane„, povedal Peter Strachan, kandidát Šport do Košíc za Furču.

Domnievame sa, že voľby primátora sú v prvom rade referendom o Košiciach, nie referendom o celoslovenských témach, alebo referendom o pravici či ľavici. Košičania majú to šťastie, že si môžu vyberať spomedzi dvoch vážnych kandidátov, ktorí už raz primátormi boli. Môžu teda porovnávať ich prácu pre Košice, nie politickú príslušnosť alebo marketing kampane. Nech sa pozrieme na akúkoľvek stránku pôsobenia týchti kandidátov vo funkcii primátora, či už je to rozvoj mesta, miera zadĺženosti, kultúrny a spoločenský život v meste a napokon aj imidž mesta navonok, našu podporu si jednoznačne získal súčasný primátor.

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore