Tlačové správy

Objav roka 2007 v Rožňave

Do povedomia sa dostala knihou, ktorá nikdy nemala mať pokračovanie

Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja pripravila pre milovníkov dobrých kníh v utorok 25. novembra 2014  besedu s mladou autorkou úspešných Džínsových denníkov Zuzkou Šulajovou.

Medziľudské vzťahy, láska, priateľstvo, rodina, školské prostredie, starosti, humor, radosti a ľahkosť daného textu, to je stručná charakteristika kníh úspešnej mladej slovenskej spisovateľky Zuzky Šulajovej. Prvým čitateľom je jej mama a najlepšia kamarátka, s ktorou si raz na základnej škole povedali, že si na Vianoce ako darček darujú krátky príbeh. „Ozajstné“ písanie začalo v jej 14-tich rokoch. Najprv len tak, rukou, sediac na gauči. Až neskôr cez počítač. Povinné čítanie nemala rada, zaujal ju jedine Remarque. Vzťah ku knihám si vytvorila  aj vďaka mame, ktorá pracuje v knižnici.

„Najlepšie sa mi píše vtedy, keď som sama doma“ hovorí Zuzka a pokračuje „Písanie je pre mňa odreagovanie a akýsi únik z reality. Viem, že momentálne som ako keby zaškatuľkovaná prostredníctvom Džínsových denníkov, ale napísala som aj iné knihy, ako napríklad Dievča z minulosti alebo Ako z románu.“.

Bratislavčanka Zuzka Šulajová má za sebou už nielen strednú, ale aj vysokú školu. V roku 2007 jej vyšla prvá kniha. Prešlo sedem rokov a za ten čas jej vyšlo sedem románov. Okrem písania a čítania kníh rada cestuje. Nedávno sa vrátila z dlhšieho pobytu v Austrálii, kde študovala manažment a angličtinu. To, že v kníhkupectvách vidí svoje knihy považuje stále za akýsi  zázrak.

Beseda sa bude konať v utorok 25. novembra 2014 v priestoroch Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave na Lipovej ul. č. 3 v dopoludňajších hodinách. Bude prebiehať v dvoch etapách pre určené triedy základných a stredných škôl mesta.

Tatiana Bachňáková, Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave

Kontakt : www.kniznica-rv.sk      E-mail : kniznica@kniznica-rv.sk

Adresa : Lipová 3, 048 01 Rožňava

Tel. : 058/ 788 09 11, 788 09 17

Zdroj : internet, Vydavateľstvo Slovenský spisovateľ, týždenník Slovenka

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore