Spravodajstvo

Gypsy Spirit 2012 – 4. ročník venovaný pamiatke V. Havla

Oceňujeme aktívnu snahu všetkých, ktorí pomáhajú zlepšiť situáciu Rómov na Slovensku.

Cieľom projektu Gypsy Spirit 2012 je vytvoriť verejnú platformu a ocenenie práce s rómskou komunitou. Hlavným vyhlasovateľom podujatia je Asociácia pre kultúru, vzdelávanie a komunikáciu v spolupráci s Úradom splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity a spoločnosťou Slovenské elektrárne, a. s., ktorá je členom skupiny Enel.

V rámci štvrtého ročníka môžete aj Vy nominovať jednotlivcov a organizácie na ocenenia v šiestich kategóriách. Jednou z nich je ocenenie Gypsy Spirit médiá pre novinára/novinárku za objektívnu alebo pozitívnu informáciu o rómskej problematike na Slovensku.

Základnými kritériami hodnotenia budú obdobie realizácie aktivít (dlhodobé hľadisko), dosiahnuté výsledky a ich merateľnosť, motivačný vplyv na okolie a iné projekty, jedinečnosť, originalita a kreativita riešenia – mimoriadny prínos a pozitívne vnímanie verejnosťou.

Viac informácií o projekte nájdete na www.gypsyspirit.eu/sk, kde sú k dispozícii aj prihlášky na stiahnutie. Posielať ich môžete do 30. júna e-mailom na gypsyspirit@acec.sk alebo poštou na adresu Gypsy Spirit, Šafárikovo nám. 2, 811 02 Bratislava. Slávnostné odovzdávanie ocenení sa uskutoční počas galavečera začiatkom októbra.

Tri nominácie v každej kategórii zverejníme na tlačovej konferencii začiatkom septembra. Galavečer počas ktorého vyhlásime víťazov sa uskutoční v októbri.

Vyhlasovateľmi 4. ročníka GYPSY SPIRIT 2012 sú Asociácia pre kultúru, vzdelávanie a komunikáciu (ACEC); Úrad splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity; OZ LÁČHO DROM; Národné centrum pre rovnosť príležitostí; Slovenské elektrárne, člen skupiny ENEL, generálny partner a Rádio EXPRES, partner kategórie Čin roka.

Viac informácií o Gypsy Spirit:
Michal Kubo, office@acec.sk, 0902 749 221
Asociácia pre kultúru, vzdelávanie a komunikáciu
Iveta Duchoňová, iveta.duchonova@vlada.gov.sk, 0948 083 618
Úrad splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore