Tlačové správy

Spievajme si básničku, recitujme pesničku…

Nosia lienky podkolienky?

Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja pripravila pre žiakov základných škôl v pondelok 23. marca 2015 besedu so spisovateľkou Ivonou Ďuričovou pod názvom „Nosia lienky podkolienky?“ Podujatie sa uskutoční v rámci 16. ročníka celoslovenského podujatia  Týždeň slovenských knižníc.

Ivona Ďuričová pochádza z obce Rožňavské Bystré. Po skončení gymnázia vyštudovala Vysokú školu poľnohospodársku v Nitre a odišla do Bratislavy, kde momentálne žije a tvorí. Venuje sa nielen literatúre, ale aj hudbe a fotografovaniu.

Do literárneho sveta vstúpila v roku 2007 básnickou tvorbou pre dospelých. Úspech a pozitívny ohlas ju povzbudil k ďalšej tvorbe. „Už počas štúdia som bola vášnivá čitateľka“ rozhovorila sa v telefóne pani Ďuričová. „Moje začiatky patrili najprv dospelému čitateľovi. Potom som dostala ponuku napísať básničky pre deti. Pomohla mi k tomu aj hudba, ktorú mám rada, rytmus, rýmy v textoch. Týždeň, ktorý bude na Slovensku venovaný knižniciam, začnem v Rožňave a v tejto knižnici to bude moja premiéra. Dozvedela som sa, že sa tešia nielen deti, ale i pani učiteľky. Tak verím, že knižky a rozprávanie o nich sa im bude páčiť“ dokončila rozhovor pani spisovateľka.

Týždeň slovenských knižníc, ktorý sa bude konať v čase od 23. – 28.marca 2015, sa bude niesť pod spoločným mottom Knižnice pre všetkých. V Gemerskej knižnici Pavla Dobšinského v Rožňave privítame hneď v pondelok 23.marca 2015 spisovateľku Ivonu Ďuričovú, ktorá príde porozprávať deťom základných škôl prvého stupňa o svojich milých knižkách, ilustráciách a možno i o tom, či naozaj nosia lienky podkolienky.

Tatiana Bachňáková, Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave

Kontakt : www.kniznica-rv.sk      E-mail : kniznica@kniznica-rv.sk

Tel. : 058/ 788 09 11, 788 09 17    Zdroj : www.majgemer.sk

 

 

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore