Tlačové správy

Športovec sa zapotí pri práci v samospráve, primátor Košíc na tréningu slovenskej hádzanárskej reprezentácie

Zdá sa, že k športu patrí nielen kondícia, výdrž, pevná vôľa, ale aj humor. Jasným dôkazom je minuloročná stávka medzi primátorom Richardom Rašim a slovenským hádzanárskym reprezentačným brankárom Richardom Štochlom, ku ktorej došlo minulý rok pred kvalifikačným zápasom o postup na ME. K jej naplneniu príde konečne tento týždeň.

Zápas Slovensko – Čierna Hora sa konal v Košickej Steel aréne a predmetom stávky medzi primátorom a reprezentačným brankárom bola otázka, či bude, alebo nebude hala naplnená. Richard Raši samozrejme veril Košičanom, no keďže sa nakoniec hralo pred 8100 divákmi, záver stávky bol uznaný ako remíza. Hala síce bola plná, ale pár miest ešte ostalo voľných. Na rade je preto plnenie úloh oboch aktérov stávky.

Brankár Richard Štochl 5. júna od 10,00 odpracuje dohodnutú jednu hodinu v prospech občanov. Aby dokázal svoju chlapskú a zároveň športovú odolnosť, pracovať bude vo vestibule magistrátu, na informáciách. Ak máte chuť porozprávať sa o budúcnosti slovenskej hádzanej, zrejme na to nebude priestor. Športovec bude tvrdo pracovať pre blaho Košičanov. Prísnym okom športových rozhodcov na neho dohliadnu zamestnanci magistrátu, aby náhodou nedošlo k poskytnutiu nesprávnych informácií.

Stávka je stávka, oceňujem, že Rišo k nej pristupuje so zdvihnutou hlavou a odvahou. Zvládnuť nápor občanov je niekedy náročnejšie, ako zdolať najobávanejšieho športového protihráča. Ak sa ale osvedčí, môžeme uvažovať o jeho trvalom pracovnom zaradení,  “ povedal Richard Raši, ktorý pre zmenu 7. júna od 16.00 h v Steel aréne absolvuje tréning s národným mužstvom Slovenska.

Čo sa týka mojej účasti na tréningu reprezentácie, postavím sa síce odvážne do poľa, ale budem dúfať, že ma chlapci úplne nezničia. Bol by som nerád, ak by museli byť vypísané nové voľby,“ dodal s úsmevom primátor.

 

* * * * *

KONTAKT: hovorkyňa mesta Košice

PhDr.Martina Viktorínová, M.A. +421 918 937 372,

martina.viktorinova@kosice.sk

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore