Aktuality

Spartakovci sa učili lepšie komunikovať

Futbalisti fortunaligového Spartaka Trnava sa zdokonaľovali v komunikačných schopnostiach. Pod patronát si ich zobral klubový PR manažér, členo RO SSN v Trnave Marek Ondrejka. Počas hodinovej prednášky hráčom A-tímu predstavil úskalia nesprávnej komunikácie s médiami, fanúšikmiči v rámci klubu. A to nielen pri poskytovaní rozhovorov, ale napríklad aj pri vystupovaní na sociálnych sieťach.

Spartakovci sa učili komunikovať, foto: Ján Král

Spartakovci sa učili komunikovať, foto: Ján Král

Napriek tomu, že sme nezaznamenali v klube od hráčov výrazné komunikačné faux pas, cítili sme potrebu povedať im základné pravidlá pri komunikácii a zároveň ukázať spôsoby, ako sa vyvarovať chybám. Podobné školenia sú súčasťou moderného klubu. Išlo o pilotné predstavenie základných princípov komunikácie, viem si predstaviť, že do budúcnosti by sme na rôznych sústredeniach s hráčmi hovorili o tomto ešte podrobnejšie, aby dokázali reagovať na akúkoľvek otázku,“ uviedol Ondrejka.

Chceme, aby komunikáciu klubu bola správna. Predpokladáme, že Trnava sa bude posúvať v nasledujúcich rokoch stále vyššie a vyššie, tlak a požiadavky na hráčov zo všetkých strán budú rásť, tak je vhodné, aby sa na to postupne pripravovali,“ dodal.

Akciu si pochvaľoval aj kapitán Spartaka Marek Janečka. „Niektoré veci boli pre každého z nás známe a jasné, určite však dobre padli rady, ako zareagovať v náročných situáciách. Často sa stáva, že futbalista je po nevydarenom zápase vo vypätej situácie a keď sa ho novinári niečo spýtajú, v návale emócií povie, aj čo by nemal. Tomu sa treba vyvarovať,“ poznamenal kapitán tímu.

red

Spartakovci sa učili komunikovať, foto: Ján Král

Spartakovci sa učili komunikovať, foto: Ján Král

Komentáre

komentárov

1 Comment

1 Comment

  1. Jarka

    30. apríla 2015 at 0:26

    aj fanusikov by mohli takto naucit ;-)

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore