Tlačové správy

Zmrazené violončelo

Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja privíta  v piatok 24. apríla 2015 o 8:00 hod. v priestoroch knižnice na Lipovej ul. č. 3  speváka, hudobníka, skladateľa, zabávača a spisovateľa v jednej osobe Branislava Jobusa. V ten istý deň o 10:00 hod. sa predstaví v ZŠ P. E. Dobšinského v Slavošovciacho 15:00 hod. v obecnej knižnici a obradnej sieni v Slavošovciach.

Známa osobnosť alternatívneho umenia Braňo Jobus začal svoju kariéru v roku 1982 na hudobnej scéne. V roku 2000 založil spolu s bratom vlastnú skupinu Vrbovskí víťazi. Literárnu kariéru odštartoval v roku 2006 rozprávkovou knihou Láskavé rozprávky. Neskôr mu vyšli knihy, ako napríklad Muflón Ancijáš a jeho spanilá jazda, Ako Muflón Ancijáš cestoval na západ, Komisár Mrodge, Ako muflón Ancijáš sľub dodržala a v roku 2014 to bola kniha Ja nič, ja muzikant. „Písanie je pre mňa slávnostný okamih“ hovorí  Braňo Jobus, ktorému v živote asi nikdy nechýba humor. „Humor u mňa vyčnieva nad všetkým a je viditeľný všade. Moje knihy vydavateľ zaradil medzi rozprávky, ale ja keď ich  píšem, mne nikdy nenapadne, že je to len pre deti.“ A čo prezradil o sebe a o čítaní kníh ? Ja nečítam nič, nemám na to čas. Mňa to baví vymýšľať.“

O čom sú knihy Braňa Jobusa, či naozaj nič nečíta, lebo nemá na to čas, kto je Anciáš a odkiaľ sa vzal, ako prežíva jednotlivé príbehy, ktoré píše, čo je jeho najväčší problém po napísaní knihy, ale i o plánoch či snoch do budúcna, sa pokúsime dozvedieť na besede v piatok 24. apríla 2015 v Gemerskej knižnici Pavla Dobšinského v Rožňave o 8:00 hod.  Na stretnutie sa tešia aj v ZŠ P. E. Dobšinského v Slavošovciach o 10:00 hod. a popoludní o 15:00 hod. v obecnej knižnici v Slavošovciach.

Tatiana Bachňáková, Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave

Kontakt : www.kniznica-rv.sk      E-mail : kniznica@kniznica-rv.sk

Adresa : Lipová 3, 048 01 Rožňava

Tel. : 058/ 788 09 11, 788 09 17

Zdroj : internet

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore