Tlačové správy

Prečítaj si ma a pošli ďalej

Knižnica pre mládež mesta Košice sa zapojila do projektu Knihobežník. Jeho organizátorom je internetové kníhkupectvo Martinus, ktoré spolu s ďalšími slovenskými vydavateľstvami pre knihobežníkov vypustili do obehu už viac ako 500 kníh na hľadanie. Po celom svete ich takto  putuje až okolo 4.500. Nájdete ich na miestach tradičných ako je knižnica, ale aj na tých netradičných, napríklad za lavičkou v parku, pri fontáne, na zastávke či v kaviarni. Určite si ich nepomýlite. Označené sú totiž výraznou samolepkou s nápisom: Prečítaj ma a pošli ďalej!

Knihobežníkom sa môže stať ktokoľvek kto nielen rád číta, ale aj rád vymýšľa príbehy. Jeho úlohou je knihu nájsť, prihlásiť ju na svoje konto, prečítať a vrátiť späť do obehu. Rôzni čitatelia tak účasťou na tomto projekte vytvárajú životné príbehy pre každú zo zaradených kníh a zároveň ich môžu nechať cestovať po celkom svete. „Aktuálny status, polohu, zdravotný stav, či denník kníh si môžu čitatelia nájsť na webovej stránke Knihobežník.sk, kde ich môžu ďalej upravovať, dopĺňať, pridávať fotografie a tiež rozširovať ich životné príbehy. Na tejto stránke sa dá zároveň zaregistrovať aj dozvedieť ďalšie informácie o priebehu celého projektu,“ informuje riaditeľka Knižnice pre mládež mesta Košice Iveta Hurná.

Knižnica pre knihobežníkov pripravila hneď dve odberné miesta, v ktorých záujemcovia môžu nájsť knihy z tohto projektu. Nachádzajú sa v pobočkách LitPark na Kukučínovej 2 v areáli Kasární/Kulturpark a v ZŠ Družicová na sídlisku Nad Jazerom. Ak sa teda čitatelia na týchto miestach zastavia, môžu si vybrať z voľných kníh, ktoré už určite netrpezlivo čakajú na svoj nový príbeh.

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore