Tlačové správy

Poď medzi nás a zanechaj svoju stopu v histórii

V dňoch 12. až 18. júla 2015 sa v Helsinkách uskutoční XV. svetová gymnaestráda za účasti viac ako 21 100 účastníkov z 50 národných federácií, vrátane slovenskej, zo všetkých svetových kontinentov. Mottom podujatia je: „Poď medzi nás a zanechaj svoju stopu v histórii“.   V slovenskej výprave, ktorá bude mať 285 členov, je naša gymnastická skupina so svojimi 209 cvičencami najpočetnejšia. So spoločnou a veľmi moderne poňatou skladbou pod názvom „MY /matky/ A MY /dcéry/“ budeme mať tri vystúpenia na štadióne SONERA v Helsinkách, pričom sme boli vybraté aj do prestížnej Polnočnej slnečnej šou na olympijskom štadióne v Helsinkách, čo je obrovské ocenenie nášho tímu. Dostali sme sa tak medzi svetovú elitu spolu s reprezentantmi Fínska, Dánska, Nemecka, Nórska a Švajčiarska.

Srdečne pozývame zástupcu Vašej redakcie na nácvik košickej skupiny, ktorý bude 16. mája 2015 od 10:00 do 15:00 v športovom areáli Alejová 2 (Blšák), pod dohľadom autorky skladby Emílie  Fialovej zo Sokolskej únie Slovenska v Bratislave.

Sokolská únia Slovenska (SÚS) je občianske združenie, ktoré sa hlási k celosvetovému hnutiu „Šport pre všetkých“ vyhlásenému Medzinárodným olympijským výborom. Špecifickou aktivitou slovenského Sokola sú už historicky hromadné telovýchovné vystúpenia veľkej masy cvičencov všetkých vekových kategórií, ktorí takto prezentujú svoje gymnastické aktivity. Tým, že sú skladby uvádzané pred verejnosťou vždy s hudobným sprievodom, svojou emocionálnou zložkou motivačne pôsobia na divákov so zámerom ovplyvniť ich životný štýl. Tieto gymnastické vystúpenia sú prezentované na veľkých štadiónoch v rámci veľkých medzinárodných podujatí. Cvičenci slovenského Sokola sa prezentovali napríklad na Sokolských sletoch (Praha 2000,2006,2012), Sokolských telovýchovných slávnostiach (Košice 1998, Skalica 2004, Trenčín 2010), medzinárodných telovýchovných festivaloch (Internationales Deutsches Turnfest, Mannheim 2013) a na svetovej gymnaestráde (Lausanne 2011).

Informácie kontakt:

  • Mgr. Beata  Hrobková    0903 678 156
  • MUDr. Zita Lacknerová  0905201766

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore