Tlačové správy

Darujme im náš čas…

Pri príležitosti sviatku detí v pondelok 1. júna 2015 od 9:00 do 15:00 hod. pozývame deti i dospelých do areálu Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave, kde v spolupráci s Mestom Rožňava, Centrom voľného času Rožňava, Domom Matice slovenskej v Rožňave a Správy NP Slovenský kras Brzotín budú pripravené rôzne súťaže, kvízy, spoznávanie prírody, maľovanie na tvár, čítanie rozprávkových kníh, dramatizácie rozprávok – zahrajme sa v divadielku, zábavné hry.

Deti sú naša budúcnosť, nádej, naše všetko. História sviatku Medzinárodného dňa detí siaha do 50-tych rokov 20.storočia. Na Slovensku sa po prvýkrát Deň detí oslavoval v roku 1952. Myšlienka vymedziť pre deti ich deň vznikla na Svetovej konferencii pre blaho detí (World Conference for the Wellbeing of Children) v Ženeve, vo Švajčiarsku v roku 1925.

 Do nebies dnes správa letí, že dnes majú sviatok deti. Slniečko sa na nás smeje, naše telá lúčmi hreje“, napísala v básničke Vanesa Jurášová ku Dňu detí a zakončila ju slovami „Už je koniec básničky, veľa lásky detičky!“ A tak vyzývame všetkých dospelých, aby si tento deň s deťmi užili naplno, aby odložili svoje „dospelácke“ povinnosti bokom a venovali im svoju pozornosť a lásku. Čas plynie veľmi rýchlo a nezabudnuteľné dni plné hier a spoločných chvíľ vám nikto nevezme. A čo s darčekom? Určite ich niečo poteší, nejaká malá pozornosť alebo spoločný výlet, či posedenie pri dobrom maminom koláčiku.

V pondelok 1. júna 2015 od 9:00 do 15:00 hod. pozývame deti i dospelých do areálu Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského v Rožňave, Lipová ul. č. 3, kde v spolupráci s Mestom Rožňava, Centrom voľného času Rožňava, Domom Matice slovenskej v Rožňave a Správy NP Slovenský kras Brzotín budú pripravené rôzne zábavné hry, súťaže.

V prípade nepriaznivého počasia sa Deň detí prekladá na stredu 3. júna 2015.

 

Tatiana Bachňáková, Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave

Kontakt : www.kniznica-rv.sk      E-mail : kniznica@kniznica-rv.sk

Tel. : 058/ 788 09 11, 788 09 17

Zdroj : www.wikipedia.sk

http://www.topky.sk/cl/100162/159431/Basen-ku-Dnu-deti

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore