Tlačové správy

NonStop leto s knižnicou

Knižnica pre mládež mesta Košice pripravuje pre prázdninujúcich čitateľov leto plné zábavy. Pre milovníkov literatúry pripravuje najväčší stredoeurópsky literárny festival Mesiac autorského čítania, v šiestich svojich pobočkách otvorí NonStop letné čitárne so zábavnými aktivitami, vyhlási letnú súťaž Moja prázdninová pohľadnica a sprístupní zaujímavé výstavy Cesta do praveku a Grafici na pľaci. Letné aktivity budú v knižnici prebiehať až do 31. augusta 2015.

Mesiac autorského čítania

Festival organizuje Knižnica pre mládež mesta Košice v spolupráci s vydavateľstvom a kultúrnou agentúrou Větrné mlýny, Brno a v tomto roku sa na Slovensku uskutoční jeho V. ročník. V rámci hlavného programu tu svoju tvorbu príde predstaviť viac ako šesťdesiat spisovateľov v dvoch programových líniách. V tej prvej vystúpia česko-slovenskí a poľskí autori a v druhej hostia festivalu, autori z Ukrajiny. „Festival u nás štartuje 3. júla a končí 2. augusta“, informuje Kamila Prextová,  zástupkyňa riaditeľky Knižnice pre mládež mesta Košice. „Čítať sa bude, tak ako po minulé roky, každý večer a pravidelne so začiatkom o 18-tej hodine v priestoroch areálu Kasární/Kulturpark.“

NonStop letné čitárne

Novinkou tohto leta budú NonStop čitárne. „Tie budú našim čitateľom k dispozícii nepretržite celé leto. Teda každý deň počas oboch prázdninových mesiacov. Stačí len prísť do ktorejkoľvek z našich pobočiek s platným preukazom, alebo si členstvo aktivovať priamo na mieste a ihneď sa všetci môžu zapojiť do našich aktivít“, pozýva záujemcov Kamila Prextová.

Letne citarne

Prázdninová pohľadnica

Knižnica po prvýkrát vyhlási letnú súťaž Moja prázdninová pohľadnica. „Touto formou sa chceme s našimi čitateľmi podeliť o ich prázdninové zážitky, na ktorých, ako pevne veríme, ich sprevádzajú aj dobré knihy od nás“,  hovorí o  aktivite Kamila Prextová.  Do súťaže sa môžu zapojiť všetci čitatelia bez rozdielu. Stačí ak knižnici, alebo svojej obľúbenej knihovníčke napíšu krátky prázdninový pozdrav na akúkoľvek aj vlastnoručne vyrobenú pohľadnicu.

Pohladnica_sutaz

Zapoj sa a vyhraj

Kto sa do súťaže zapojí môže získať zaujímavú knižnú cenu. Stačí ak svoj prázdninový pozdrav doručí do 31.8.2015 a nezabudne na ňom uviesť celé svoje meno, adresu a tiež názov knihy, ktorá mu toto leto spríjemnila. Pohľadnice  je možné poslať poštou na adresu knižnice, alebo ich doručiť osobne do ktorejkoľvek z jej pobočiek. „Alebo ju čitatelia môžu jednoducho vhodiť do nášho biblioboxu, ktorý sa nachádza pred areálom Kasární/Kulturpark, pri vchode z Kukučínovej ulice a je všetkým k dispozícii v ktorúkoľvek dennú, či nočnú hodinu“, dodáva k súťaži Kamila Prextová. Knižná cena bude výhercovi odovzdaná v septembri 2015. Cesta do praveku  a GRAFICI na PĽACI

Vystava

Príďte do knižnice a zacestujte si s ňou do praveku, alebo si prezrite, čo dokážu mladé talenty zo Školy  úžitkového výtvarníctva Košice. Sprostredkujú Vám to dve zaujímavé výstavy Cesta do praveku a Grafici na pľaci. Výstava Cesta do praveku, ktorá ponúka komplexné informácie o tom ako to bolo na Slovensku v čase od prvohôr  po štvrtohory Vás zároveň oboznámi s tým, kde v okolí Košíc sa takéto archeologické pozostatky jednotlivých etáp vývoja Zeme nachádzajú. Výstava Grafici na pľaci zas predstaví práce nadaných žiakov odboru propagačnej grafiky. „Obe výstavy budú záujemcom k dispozícii v pobočke LitPark na Kukučínovej 2 počas celých prázdnin“, upresňuje Kamila Prextová.

Počas leta budú otvorené všetky mimoškolské pobočky knižnice a pobočka v ZŠ Družicová. Ich otváracie hodiny budú zverejnené na webovej stránke knižnice www.kosicekmk.sk.

 

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore