Tlačové správy

LET´S GO – … kto sa hrá, nehnevá

V stredu 2. septembra 2015 otvoria vo Východoslovenskom múzeum v Košiciach (Námestie Maratónu mieru 2) výstavu LET´S GO – … kto sa hrá, nehnevá“, ktorá určite poteší deti a všetkých fanúšikov legendárnej dánskej stavebnice. Múzeum ju pripravilo v spolupráci so Slovenským LEGO® fanklubom TatraLUG.

LEGO fanklub TatraLUG vznikol v januári 2012 ako posledný LEGO fanklub v strednej Európe. Skratka LUG je medzinárodnou skratkou pre LEGO fankluby a znamená LEGO USERS GROUP. TatraLUG má za sebou už niekoľko výstav – prvá bola realizovaná v Banskej Bystrici, teraz pripravujeme výstavu v Košiciach. Aktuálne máme približne 300 členov z celého Slovenska.

Z tých najzaujímavejších exponátov v Košiciach môžeme spomenúť vzácne drevené LEGO hračky, ktoré boli prvé výrobky spoločnosti. Tieto hračky z 30. rokov minulého storočia neboli vystavované ešte v žiadnej stredoeurópskej krajine. Medzi exponátmi svetových stavieb nájdeme aj Urbanovu vežu z Košíc, zloženú z takmer 20000 kociek. Výstava je koncipovaná ako prierez históriou hračiek LEGO. Ak by sme mali zrátať všetky kocky, dostaneme 6-ciferné číslo. Cena najdrahšieho exponátu sa pohybuje okolo sumy 5000 €. Výstava potrvá do 29. novembra 2015.

Východoslovenské múzeum v Košiciach

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore