Aktuality

Odfoť svet, napíš o ňom a vyhraj!

Súťaž pre tých, ktorým neunikajú súvislosti

Platforma mimovládnych rozvojových organizácií pripravila pre profesionálnych fotografov a novinárov súťaž Dôstojný život pre všetkých. Je určená tým autorom, ktorých fotografie alebo príbehy/články súvisia s jednou s nasledujúcich tém: ochrana ľudských práv, potravinová bezpečnosť, prístup k čistej pitnej vode, vzdelanie, zdravotná starostlivosť, právo na príbytok, pôda, pracovné príležitosti, dôstojná práca, život v mieri, bezpečnosť, migrácia, čisté a zdravé životné prostredie, zmena klímy, rodová rovnosť, budovanie občianskej spoločnosti.

Súťažiaci môžu prihlásiť fotografiu alebo napísaný príbeh/článok, ktoré vznikli počas/na základe návštevy krajiny uvedenej na OECD zozname prijímateľov oficiálnej rozvojovej pomoci, v interakcii s obyvateľom/obyvateľmi z týchto krajín, v prípade písaného príspevku na základe štúdia dostupných informácií, a ktoré sú v súlade s cieľom súťaže.

Cenou pre autora/autorku najlepšej fotografie bude letenka od cestovnej kancelárie TUCAN v cene 550 EUR. Na novinára/novinárku s najlepším rozvojovým príbehom/článkom čaká grant v hodnote 1 500 EUR, ktorý novinárovi/novinárke umožní vycestovať a získať inšpiráciu na napísanie ďalších zaujímavých príbehov/článkov.

Súťaž Dôstojný život pre všetkých dáva súťažiacim príležitosť zvýšiť porozumenie verejnosti rozvojovým otázkam a propagovať úspechy dosiahnuté v oblasti rozvojovej spolupráce. Je súčasťou európskeho projektu Európsky rok rozvoja 2015: Médiá pre rozvoj

Súťaž trvá do 20. septembra 2015. Viac informácií na http://media4dev.mvro.sk.

Prezentacny obrazok

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore