Tlačové správy

Školáci na Hrnčiarskej ulici v Košiciach spoznajú tradičné remeslá

Nezisková organizácia Košice región umenia a kultúry vezme vo štvrtok 24. septembra 2015 žiakov z košických základných škôl na prechádzku históriou. Vďaka podujatiu V lavici na ulici budú mať možnosť dozvedieť sa zaujímavosti o tradičných remeslách či vyrobiť si niečo malé na pamiatku.

Program je určený pre vopred prihlásených žiakov prvého stupňa základných škôl a bude prebiehať od 8:00 do 15:30 hod. na Hrnčiarskej ulici. Každý malý školák dostane po jeho absolvovaní certifikát a domov odíde aj s vlastnoručne vyrobeným darčekom. „Takýchto podujatí sme pripravili už niekoľko a vždy sa stretli s veľkým záujmom detí, pedagógov i verejnosti. Dúfame, že aj tentokrát nás školáci milo prekvapia svojou zvedavosťou a šikovnosťou,“ hovorí Jana Kopernická z organizácie Košice región umenia a kultúry, n. o., ktorá podujatie zastrešuje.

Podujatie V lavici na ulici je súčasťou projektu „Prechádzky uličkou remesiel“ realizovaného neziskovou organizáciou Košice región umenia a kultúry, n.o., ktorý je podporený Ministerstvom kultúry SR. Cieľom projektu je zvýšenie kultúrno-spoločenskej hodnoty Hrnčiarskej ulice v Košiciach a vzbudenie záujmu o existujúce remeslá.

Kontakt:

Mgr. Jana Kopernická, projektová manažérka Košice región umenia a kultúry, n. o.

Tel.: 0903 675 627    Email: jana@kruk.sk

www.hrnciarska.sk

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore