Tlačové správy

Hudobný maratón Rádia Košice

Hudobný maratón Rádia Košice oživí takmer každý maratónsky kilometer, popri trati sa predstavia desiatky interpretov a tanečníkov

Medzinárodný maratón mieru (MMM), najprestížnejšie športové podujatie na Slovensku, prebudí metropolu východu už tento víkend. Jeho súčasťou bude Hudobný maratón Rádia Košice, ktorý pre tisícky bežcov, ale aj návštevníkov podujatia namiešal jedinečný hudobný kokteil.

Súčasťou nezameniteľnej maratónskej atmosféry v meste je už tradične hudba v akejkoľvek podobe. Počas 92. ročníka MMM však Hudobný maratón Rádia Košice prichádza v novom rozšírenom koncepte, a to až na 12 pódiách, celkovo dostane priestor viac ako 40 účinkujúcich. Hudba ako dovolený doping tak oživí trať takmer na každom kilometri.

Teraz chceme počuť MY TEBA

Na trati MMM sa predstavia domáci hudobníci a tanečníci. Rádio Košice pred začiatkom maratónu vyhlásilo jedinečnú súťaž, v ktorej dalo priestor slovenskej tvorbe. Hudobníci z celého východu sa chytili šance prezentovať svoju tvorbu počas maratónskeho dňa a v predstihu zasielali svoje nahrávky. Z nich vybrala odborná porota viaceré kapely, na ostatných pódiách sa predstavia poprední dídžeji.

Hudobný maratón Rádia Košice začína už v sobotu večer

V programe aktuálneho ročníka Hudobného maratónu Rádia Košice sa predstava hudobníci a tanečníci celkovo na dvanástich pódiách. Novinkou je pódium Rádia Košice na Námestí Maratónu mieru, kde sa už v predvečer podujatia počas sobotňajšej Bielej noci o 20.00 h začne špeciálna DJ´S PARTY RÁDIA KOŠICE. Predstaví sa tu rezidentský DJ Dexter a DJ Incognito, DJ Rolo Kadela, DJ Borra. Súčasťou bude aj After party v Ibiza Club.

Nedeľňajšie dopoludnie sa bude niesť v pestrej hudobnej ponuke už od rána. Na už spomínanom Hlavnom pódiu na Námestí Maratónu Mieru sa predstavia kapely Starkband, Deal, ale aj DJ Dexter, DJ Incognito, DJ Martino, DJ Ronnie. Diváci, návštevníci, ale aj športoví účastníci maratónu si tiež budú môcť vychutnať bluesovú pohodu s prešovskými Big Cigars na pódiu Kembridž Talent stage, kde zahrajú spolu s kapelou Igrici. O dynamický zvuk a správny bežecký rytmus sa postará skvelý King Shaolin s kapelou Los Massakeros na pódiu Terra Incognita pri Štátnom divadle. Predstaví sa tiež DJ MAJKL KELSO na Tabačka Stage. Po vystúpeniach Tam Tam Batucada z Prahy, či nitrianskych Tambores v minulých rokoch, sa po prvýkrát na maratónskej trati predstaví vynikajúca domáca rytmická inštrumentálna skupina Bubons. Hlavnú ulicu rozhýbe koncert Irish Rose na Piano Cafe Stage, ale aj ďalší dídžeji.

Kto by sa chcel do podpory maratónskych bežcov zapojiť aktívne, môže tak urobiť účasťou na nesúťažnom tanečnom maratóne (DANCE MARATHON), ktorý bude prebiehať od 9.00 h na pódiu pred Auparkom pod taktovkou charizmatickej Katie De Chimp. Pre všetkých účastníkov bude pripravená tombola. Kompletnú mapu pódií prikladáme k TS. Nájdete ju aj na www.radiokosice.sk

Hudobny maraton 2015 - MAPA

Súčasťou Hudobného maratónu Rádia Košice môže byť každý

Od piatku, druhého októbra, až do nedele si budú diváci a návštevníci Expa MMM pri pódiu pred Auparkom môcť vyzdvihnúť svoje vlastné štartové číslo Hudobného maratónu Rádia Košice. Úlohou potom bude navštíviť aspoň dve z pódií, kde sa so svojím štartovým číslom jednoducho odfotia na mobil alebo digitálny fotoaparát. Stačí už len s fotkami utekať späť pred Aupark a na najšikovnejších tam bude čakať malé prekvapenie. Vyhráva však každý, všetci, ktorí sa do tejto aktivity zapoja, budú zaradení do veľkého žrebovania o jednu atraktívnu cenu.

Atmosféru budeme môcť nasávať aj vďaka živému vysielaniu Rádia Košice

Každoročnou súčasťou prestížneho behu je aj špeciálne maratónske vysielanie Rádia Košice. Už od skorého rána bude team najpočúvanejšieho regionálneho rádia mapovať dianie na trati, ale aj mimo nej. Rovnako bude prostredníctvom živých vstupov priamo na mieste sledovať športové výkony i atmosféru v meste, ktorú poslucháčom sprostredkuje vďaka prenosnému štúdiu Rádia Košice – priamo v centre diania na Námestí maratónu mieru!

Poslucháči sa môžu tešiť na horúce správy priamo z trate, tradične tak Rádio Košice potvrdí svoju pozíciu najrýchlejšieho média na východe.

Súčasťou TS je aj mapa jednotlivých pódií. Nájdete ju aj na webe www.radiokosice.sk

 

Kontakt

 RÁDIO KOŠICE

Mgr. Ivana Bajerová

Floriánska 17, 040 01 Košice

Telefón/Fax: +421 55 729 59 60

E-mail: bajerova@radiokosice.sk

Web: http://radiokosice.sk/

Facebook:  https://www.facebook.com/RadioKosice?fref=ts

 

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore