Tlačové správy

Bola raz jedna láska

Knižnica pre mládež mesta Košice pozýva na slávnostné uvedenie do života novej básnickej zbierky Valetnína Šefčíka Bola raz jedna láska, ktoré bude prebiehať v rámci projektu Vianočná knižka sa otvára v pobočke LitPark na Kukučínovej 2, Košice dňa 11. decembra 2015 o 13:00 hod.

Nová kniha Valetnína Šefčíka je knihou o láske. „Kniha o láske pre malých aj tých väčších, o ktorej sa v nej hovorí nahlas, ale aj tíško“, hovorí riaditeľka knižnice, Iveta Hurná. Zbierka obsahuje 40 básni plných nehy a rešpektu pred slovom. „Napísať básne na tému láska pre deti bol veľmi odvážny a určite nie jednoduchý počin autora. Zvládol to však naozaj bravúrne a z jeho poézie cítiť hlboké poznanie detskej aj dospievajúcej duše. V zbierke nájdeme aj dôležitú báseň Rodina, rodina ako pevný hrad a „prístav pre srdiečka,“ poznamenáva Iveta Hurná. Prianím básnika je, nech sa slová z tejto knihy láskou stanú. „A čo viac si želať v tomto adventnom období“, dodáva riaditeľka knižnice. Ilustrátorom knihy je výtvarník Ľuboslav Paľo, držiteľ viacerých domácich aj medzinárodných ocenení, ktorý sa opäť ukázal ako talentovaný ilustrátor mnohých tvári a dotvára tak celkovú atmosféru láskavej knihy o láske.

Knihu si bude možné počas podujatia prednostne obstarať za zvýhodnenú, uvádzaciu cenu a deti zároveň môžu získať aj vzácny autogram od autora.

Knihu vydáva OZ Slniečkovo.

 

Valentín Šefčík:

„Bola raz jedna, jedna láska.

Nielenže bola,

stále tu je.

Kto ju raz stretne, ten ju spozná.

A každý sa raz zamiluje.“

 

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore