Tlačové správy

DONSKÍ KOZÁCI zahrajú a zaspievajú v Košiciach

V kozáckych piesňach sa ako v zrkadle odráža celá história donského kozáctva

Program Piesne donských kozákov prináša melódie a slová zo života kozáckych rodín pri práci, počas vojenskej službe vlasti, pri zábave a oddychu, pri pití vodky či laškovaní s mladými kozáčkami. Piesne veselé, roztopašné, zádumčivé, ale hlavne svojské a typické pre kozácku dušu. Piesne dravé a pokojné ako neviazaná rieka Don – srdce, telo a duša kozákov.

S bajanom, balalajkou, perkusiami, nezameniteľnými vokálmi a autentickými piesňami počas svojich vystúpení roztancovali európske festivaly, kozáckymi dumkami vohnali slzy do očí, špecifickým ruským humorom pobavili.

Práve preto už piaty krát zavítajú na Slovensko z rodného Rostova na Done sólisti Donského kozáckeho chóru Alexander Džalašov, Grigorij Polovinka (majster ruského bajanu), Nadežda Bulanova a Anastasia Krivoručko so svojou formáciou Volnij Don, aby divákom odovzdali nespútanú energiu, radosť ale aj kúsok clivoty. Volnij Don prináša obraz autentickej kozáckej zábavy a slobody vo svojich piesňach a príbehoch a sľubuje na svoju kozácku česť, že bude hrať a spievať pokiaľ Vy budete vládať.

Hosťom Donských kozákov bude vokálna skupina Kačurienky z Horehronia a pre divákov pripravili niekoľko spoločných piesní, aby ukázali ako zvučia slovanské folklórne spojenia.

Koncert sa uskutoční 31. januára 2016 o 17:00 hod. v Historickej radnici v Košiciach. Vstupné 7,-€ a vstupné + CD VOLNIJ 10,-€ .

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore