Tlačové správy

Basketbalový maratón na UPJŠ v Košiciach

V piatok 1. apríla 2016 sa v priestoroch telocvične T3, T4 na Medickej ulici 6 v Košiciach uskutočnila 24 hodinovka v basketbale, ktorú organizovala Študentská rada Prírodovedeckej fakulty UPJŠ v Košiciach. Prvýkrát sa táto akcia konala pod záštitou Európskeho mesta športu Košice.

Basketbalový maratón slávnostne otvoril primátor mesta Košice MUDr. Richard Raši, PhD. MPH, rektor UPJŠ v Košiciach prof. RNDr. Pavol Sovák, CSc., dekan PF UPJŠ v Košiciach doc. RNDr. Gabriel Semanišin, PhD. a doc. PhDr. Ivan Šulc, CSc.

„Teší ma, že si študenti našej univerzity v piatok večer našli čas a zapojili sa do basketbalového maratónu. Som rád, že aj takýmto spôsobom môžeme podporiť Európske mesto športu a pevne verím, že takýchto študentských aktivít bude oveľa viac“, komentoval rektor UPJŠ v Košiciach prof. RNDr. Pavol Sovák, CSc.

V poradí na dvadsiatej štvrtej 24 hodinovke sa zúčastnilo 5 tímov. Slávnostné vyhodenie prvej lopty pripadlo primátorovi mesta Košice MUDr. Richardovi Rašimu, PhD. MPH a rektorovi UPJŠ v Košiciach prof. RNDr. Pavlovi Sovákovi, CSc. Všetky tímy predviedli kvalitne odohraté zápasy.

„Som veľmi rada, že som túto akciu mohla organizovať a spolupracovať s toľkými ľuďmi na niečom tak dobrom ako je šport, pri ktorom nejde len o podanie najlepšieho výkonu za účelom výhry, ale hlavne o utužovanie kolektívu, vzájomnú spoluprácu a obetovanie sa jeden pre druhého. Verím, že ďalší ročník prebehne ešte lepšie ako tento, s väčšou účasťou hráčov, aby sme boli všetci spokojnejší ešte viac ako sme teraz. Tešíme sa na vašu účasť“, uviedla Júlia Hudáková, podpredsedníčka ŠR PF UPJŠ v Košiciach.

Poznámka: Tlačovú správu nájdete archivovanú na www.upjs.sk v časti Verejnosť a média http://www.upjs.sk/verejnost-media/.

Mgr. Mária Hrehová, PhD., tlačový referent a hovorca UPJŠ v Košiciach

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore