Tlačové správy

Súťaž pre nádejných mladých športovcov „Brazília 2016“ vyhlásená OZ Vráťme deťom šport do Košíc

V stredu 30. marca 2016 o polnoci bolo ukončené hlasovanie v súťaži Brazília 2016, ktorú vyhlásilo Občianske združenie Vráťme deťom šport do Košíc. Do facebookovej súťaže sa zapojilo 21 súťažiacich, ktorým poslalo hlasy spolu 11 079 hlasujúcich. Slávnostné vyhlásenie výsledkov sa uskutoční v sobotu 9. apríla 2016 o 11. hodine v hoteli Hubert v Gerlachove (Pod Poliankou 302) za prítomnosti:

  • výherkýň súťaže o pobyt na letných olympijských hrách 2016 v Rio de Janeiro, ktorými sú:              

1. miesto: 14-ročná Karolína Beránková – šport: WINDSURFING, klub: Jacht klub, Akademik TU, Košice – získala 1969 hlasov (s dosahom videa na 37 031 užívateľov Faceboku)     

2. miesto: 13-ročná Olívia Olhová – šport: JUDO, klub: JUDO Košice – získala 1651 hlasov (s dosahom jej videa na 22 385 ľudí)

  • vyhlasovateľa súťaže Igora Sidora (zástupca OZ Vráťme deťom šport do Košíc)
  • brazílskej veľvyslankyne Susan Kleebank (garantka súťaže)
  • Richarda Rašiho (primátor mesta Košice, zástupca Európskeho mesta športu 2016)
  • Petra Vaľa (spoločnosť Exisport – partner súťaže)
  • Raul Moreira (spoločnosť Embraco – partner súťaže)
  • Petra Slovenského (spoločnosť Under Armour – partner súťaže)
  • Klaudiusa Burgera (riaditeľ zariadenia Hotel Hubert)
  • JUDr. Martiny Mižíkovej (notárka)

Slovo vyhlasovateľa súťaže

„Keďže v auguste tohto roka bude Brazília organizátorom Letných olympijských hier v Rio de Janero a Košice sú Európskym mestom športu, rozhodli sme sa v Občianskom združení OZ Vráťme deťom šport do Košíc zaplatiť dvom mladým športovcom pobyt na Letných olympijských hrách a umožniť im tak vidieť olympiádu naživo. Sme presvedčení, že to bude pre nich nielen výnimočný zážitok, ale aj veľký stimul v ich ďalšej športovej kariére,“ hovorí zakladateľ Občianskeho združenia Vráťme deťom šport do Košíc Mgr. Igor Sidor, PhD, MBA.

Súťaže sa mohli zúčastniť športovci vo veku 10 až 17 rokov, ktorých nominovali ich kluby ako najlepších uchádzačov, pričom podmienkou bolo, aby bol ich šport súťažným športom na LOH 2016. Adepti museli o sebe natočiť krátke prezentačné video motivujúce užívateľov Facebooku, aby dali hlasy formou ‚lajku‘ práve im. Výhercami sa stali súťažiaci s najväčším počtom ‘lajkov’ a do Ria de Janeira pocestujú spolu so slovenským sprievodom.

„Pre väčšiu motiváciu klubov venuje Občianske združenie Vráťme deťom šport do Košíc, klubu, ktorého nominant dostane najväčší počet ‘lajkov’, týždňový pobyt na ostrove Hvar – Šučuraj v Chorvátsku pre 16 mladých športovcov a štyroch členov realizačného tímu v HVAR ŠPORT RESORT,“ poznamenáva Igor Sidor.

Garanti súťaže

Garantkou súťaže je brazílska veľvyslankyňa Susan Kleebank a primátor mesta Košice Richard Raši ako zástupca Európskeho mesta športu 2016, ktorý sa rozhodol urobiť z víťazov symbolických veľvyslancov Európskeho mesta športu 2016 na Letných olympijských hrách 2016.

„Je skvelé, že do Ria poletia dve mladučké talentované Košičanky, ktoré sa symbolicky stanú veľvyslankyňami Košíc ako Európskeho mesta športu na týchto olympijských hrách. Určite to bude pre ne obrovská udalosť, na ktorú budú dlho spomínať. Ďakujem veľmi pekne všetkým, ktorí túto úžasnú súťaž pripravili a umožnia dvom našim športovým nádejam zažiť atmosféru vrcholného svetového športového podujatia. Verím, že obe dievčatká raz zažijú olympiádu nielen ako návštevníčky, ale aj ako úspešné športovkyne. Zo srdca im to prajem,“ hovorí MUDr. Richard Raši, PhD., MPH.

Primátor mesta Košice odovzdá výherkyniam súťaže pre nádejných mladých športovcov Brazília 2016 Karolíne Beránkovej a Olívii Olhovej v sobotu 9. apríla v Hoteli Hubert v Gerlachove symbolické menovanie za vyslankyne Košíc ako Európskeho mesta športu 2016 na Letných olympijských hrách v Riu de Janeiru 2016. Na reprezentáciu mesta Košice na olympiáde v Riu zároveň každej z nich im daruje 150 eur.

Partneri súťaže

Medzinárodná spoločnosť Embraco Slovakia s.r.o., súčasť skupiny Whirlpool, globálny líder vo výrobe hermetických kompresorov pre domáce a komerčné chladenie so sídlom v Brazílii a výrobnými závodmi v Taliansku, Číne, Mexiku, Slovensku, ktorá v roku 2015 otvorila nové globálne podporné centrum so sídlom v Košiciach. Výherkyniam poskytne cestovný darčekový balíček.

Americká spoločnosť Under Armour vyrábajúca športové oblečenie, obuv a doplnky, ktorej európska centrála sa nachádza na olympijskom štadióne v Amsterdame. Výherkyniam poskytne športové a ležérne oblečenie.

▪ Štvorhviezdičkový Hotel Hubert v malebnom prostredí Gerlachova, ktorý svojim návštevníkom ponúka pohodlné ubytovanie, chutnú gastronómiu a široké spektrum relaxácie vo svojom wellness centre. Hotel poskytol priestory na slávnostné odovzdanie cien víťazkám súťaže, vrátane víkendového pobytu pre všetkých zúčastnených.

Spoločnosť EXIsport s.r.o, ktorá je najväčšou slovenskou sieťou predajní so šport fashion a športovými potrebami na Slovensku, má 32 predajní a e-shop. Ponúka športové oblečenie, obuv, a zariadenie na všetky športy pre dospelých aj deti, od náročnejších zákazníkov k športovcom, ktorí ešte len začínajú. Vytvára vlastné značky, ktoré si našli obľubu u množstva zákazníkov na Slovensku: Authority a Everett. Poskytuje výnimočný servis. EXIsport Výherkyniam poskytne kompletné športové oblečenie a výstroj.

Čo hovoria na svoju výhru mladé športovkyne

Karolína Beránková (WINDSURFING) – Akademik TU Košice, Jacht klub:

„Rozhodla som sa spolu s mojimi rodičmi zapojiť do súťaže Brazília 2016, aj keď som zo začiatku trošku váhala . Mať svoje video a byť niekde na facebooku a aby sa ešte niekto na to pozeral, to nebolo pre mňa…. Máme však veľké šťastie, že v našom surfistickom klube máme trojnásobného účastníka Olympijských hier, viacnásobného majstra Sveta a Európy Patrika Polláka, ktorý je teraz našim trénerom a je aj profesionálnym kameramanom. On ma presvedčil, že to bude stáť za to.

Od začiatku sme išli do toho naplno. Veď vidieť olympijské hry naživo je jedinečná šanca v živote, ktorú si netreba nechať ujsť! Veľkou motiváciou bol pre mňa a celý náš Jacht klub aj týždňový pobyt na Hvare pre víťaza súťaže. Trénovať a jazdiť na mori pre krajinu, ktorá more nemá, je dobrá skúsenosť.

Po troch mesiacoch lajkovania sa nám to podarilo a ten boj stál za to! Bolo to oveľa náročnejšie ako sme si predstavovali. Lajkovali všetci – surfisti z celého sveta, jachtári z Čiech, Slovenska, Maďarska, kamaráti, moja škola, môj klub, moje dve veľké sestry, príbuzní… Ďakujem všetkým – Občianskemu združeniu Vráťme deťom šport do Košíc, ktoré dalo túto príležitosť mladým športovcom, všetkým tým, ktorí mi dali hlas, Patrikovi za najkrajšie video a tiež mojej rodine. Veľmi si to vážim a teším sa, že naživo uvidím Letné olympijské hry v Brazílii. Verím, že ak budem tvrdo trénovať, mám šancu dostať sa na Mládežnícke olympijské hry v roku 2018, ktoré budú v Buenos Aires.“

Olivia Olhová (JUDO) – JUDO Košice:

„Veľmi sa teším z tejto výhry. Neviem si to ešte celkom uvedomiť, čo sa nám s ockom vlastne podarilo. Do súťaže sme sa zapojili o týždeň neskôr s videom urobeným za pár hodín. Veľká vďaka patrí všetkým mojim kamarátom z oddielu, školy a ich rodičom, ktorí okamžite začali video zdieľať a propagovať vo svojom okolí. Najprv som na Facebookovej stránke videla známe tváre, ale pribúdali aj neznáme a už o pár dní som bola milo prekvapená, kto každý mi dáva svoj hlas…

Cesty do Ria sa neviem dočkať. Samozrejme, že džudo zápasy si nenechám ujsť. Dúfam že náš najlepší džudista Miňo Randl ešte stihne nazbierať dostatok kvalifikačných bodov a že budem mať koho povzbudzovať. A s ockom, ktorý je mojim trénerom, sme sa dohodli, že spravíme všetko preto, aby som o osem rokov na olympiáde aj sama zápasila…“

Ako dodáva zakladateľ Občianskeho združenia Vráťme deťom šport do Košíc Mgr. Igor Sidor, PhD, MBA, aj tieto vyjadrenia dievčat svedčia o tom, že súťaž splní svoj účel.

„Gratulujem obom dievčatám k výhre, ktoré sú vďaka nej už teraz poriadne nabudené – a to ešte ani nedošlo ani k oficiálnemu odovzdaniu cien. Verím, že po návrate z Ria sa z nich stanú športové ‚dračice‘ a že o nich budeme v budúcnosti ešte veľa počuť. Zároveň som rád, že aj súťaž „Brazília 2016“, ktorú sme vyhlásili, prispela nielen k veľkej motivácii mladých športovcov, ale aj k propagácii športu ako takého medzi mládežou,“ zdôrazňuje.

OZ Vráťme deťom šport do Košíc

Komentáre

komentárov

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Populárne na webe SSN

Hore